Петък, 29 Март 2024, 17:49

Отпускат се над 2 млн. лв. на община Елин Пелин за реконструкция на общинския път от ЖП прелез Верила до село Равно поле

14 Декември 2022, 18:43
(1) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 809 1


Министерският съвет одобри над 2 милиона лева по насърчителна мярка за изграждане на пътна инфраструктура в община Елин Пелин.

Министерският съвет прие Решение за одобряване на финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ).

От бюджета на Министерството на иновациите и растежа на Община Елин Пелин ще се предоставят средства в размер до 2 365 104 лв. с ДДС за изграждане на елементи от общинска пътна инфраструктура: „Реконструкция, разширение и асфалтиране на общински път SFO1231 от ЖП прелез Верила до село Равно поле“.

Реализацията на обектите е от важно регионално значение поради стратегическото си място - между автомагистралите Тракия (А1/80) и Хемус (А2/Е79), в близост до стратегически инфраструктурни обекти на Столична община - околовръстен път и Летище София. Това определя и инфраструктурното осигуряване на област София. Новоизградената инфраструктура ще бъде собственост на община Елин Пелин.

Инфраструктурата се изгражда във връзка с изпълнението на сертифицирания по ЗНИ инвестиционен проект „Разширяване на складова база Логистичен Парк София“, с. Равно поле на „УЕЪРХАУЗИНГ ЕНД ЛОГИСТИКС“ ЕООД.



Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete