Събота, 18 Май 2024, 19:47

ОУ "Никола Вапцаров” спечели викторината "Да запазим децата на пътя"

20 Април 2015, 15:38
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 844 0


Днес от 14:30ч. в малкия салон на НЧ „Христо Ботев 1884” Ботевград се проведе общинският етап от Националната викторина "Да запазим децата на пътя" 2015. Един срещу друг се изправиха отборите на ОУ „Никола Вапцаров” и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Преди да започне състезанието, ученици от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” отправиха музикален поздрав към гостите, като изпълниха няколко песни, с които приветстваха пролетта, а Вапцаровци изиграха народен танц.
 
Специален гост и председател на 5-членното жури бе Слави Кръстев, председател на Федерацията по приложно колоездене към Съюза на българските автомобилисти. Останалите членове на оценяващата комисия бяха Любомир Лазаров, председател на Съюз на българските автомобилисти Ботевград и председател на БЧК Ботевград, Данаил Дилов, преподавател в учебен център „Даникар”, Мая Тодорова, преподавател в ОУ „Отец Паисий” с. Врачеш и Антоанета Русинова, преподавател в ОУ „Васил Левски” Ботевград.
Викторината откри г-н Слави Кръстев, който благодари на организаторите - община Ботевград, Съюза на българските автомобилисти Ботевград, Пътна полиция с. Врачеш, БЧК и директорите на училищата.
 
Отборът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” бе в състав Силвия Докова, Николай Николов, София Йорданова, Борислав Миленков и ръководител Даниела Бориславова. Водач на отборът на ОУ „Никола Вапцаров” беше Димитринка Андреева, а съставът бе следният: Васил Тотев, Борислав Йорданов, Ириней Василев и Янис Каменов.
 
Викторината се проведе в 4 кръга. В първият кръг двата отбора получиха листовки с 20 теоретични въпроса и имаха 20 минути, за да се справят с тях. Представителите на двете училища се справиха за около 10 минути. Докато журито проверяваше как децата се справиха с първата задача, двата отбора преминаха към втори кръг. Той се състоя от викторина от 15 въпроса с по два възможни отговора. И двата отбора дадоха грешни отговори само на два от въпросите. След това журито обяви временното класиране – отборът на ОУ „Никола Вапцаров” водеше с 32:27 точки.
В трети кръг учениците получиха по два пъзела, които трябваше да подредят в пътен знак в рамките на 3 минути. За справяне със задачата прибавят към актива си 20 точки. И двата отбора, обаче, подредиха само единия пъзел и по регламент не получават точки.
В последния кръг от състезанието отборите се изправиха пред практическата задача да установят умишлените 4 повреди на велосипед. Те разполагаха с 3 минути. Основната грешка, която допуснаха и двете училища, беше, че не откриха повредата в кормилото на превозното средство.
 
И двата отбора показаха добри познания и представиха една оспорвана игра. Победител стана отборът на ОУ „Никола Вапцаров”. Те ще представят община Ботевград на Областния етап от викторината, който ще се проведе на 24 април (петък) в община Челопеч.
 
Децата получиха награди за участието и доброто представяне. Журито подари листовките от състезанието на треньорите на двата отбора, за да изгладят допуснатите грешки. Слави Кръстев връчи грамота на всеки един от участниците, а Данаил Дилов им раздаде предметни награди. От името на СБА Ботевград, Любомир Лазаров връчи на двата отбора по един правилник за Безопасност на движението и по един календар. Учебен център „Даникар” с управител Йорданка Лалчева подарява на победилия отбор безплатна подготовка за областния кръг. Децата получиха още награди от община Ботевград и Съюза на българските автомобилисти.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (249)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete