Събота, 27 Юли 2024, 04:02

ОУ "Никола Й. Вапцаров" почете 114-та годишнина от рождението на своя патрон

7 Декември 2023, 22:35
(1) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1799 2


Днес, 7-ми декември, ОУ "Никола Й. Вапцаров", носещо името на великия български поет, чества 114-та годишнина от неговото рождение.

В седмицата, посветена на Празника на училището се проведоха много инициативи от ученици и учители. Създаде се празнична атмосфера, въодушевление и устрем в надпреварата напред.


Първи стартира Турнирът по волейбол между класовете в Прогимназиалния етап, последван от Маратони по краснопис и четене, провеждани в училищната библиотека и в класовете в начален етап.

Всеки ден часовете започваха с пеене на химна на ОУ “Никола Йонков Вапцаров“ от всички класове, а училищните коридори и фоайета преливаха от стотици красиво аранжирани рисунки, фотоси и табла, посветени на празника.

Изработен бе и филм за живота на Вапцаров. Второкласниците направиха най-дългата рисунка, посветена на училището и животът в него.

Третокласниците писаха съчинения за родното училище. Ученическият съвет поднесе специален тематичен поздрав към учениците и учителите. Шестокласниците изпълниха песни по стихове на Вапцаров.

Всеки ден от седмицата по училищната радиоуредба ученици рецитираха любими стихове от Вапцаров, а в междучасията се провеждаха рецитали по класове и клубове.

Кулминационното честване на Празника започна от Прогимназията с дефилир - с портрет, цветя и знамена - до паметника на Никола Вапцаров. Там бе изнесена богата литературно-музикална програма и приветствие от Директора на училището - Петя Кочкова.

По повод патронния празник, тя поздрави учениците с постигнатите забележителни успехи в сферата на образованието и спорта и им пожела здраве, сили, ентусиазъм и вдъхновение.

Връчени бяха грамоти за активно участие в седмицата на Вапцаров и Празника на училището.



Източник: ФБ ОУ "Никола Й. Вапцаров"

Коментари (2)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Ако искате да споделите и Вашето мнение, трябва да се регистрирате или да влезете с профила си.
Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (48)
70% Complete
Не (167)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (15)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (43)
70% Complete
Всички са маскари. (71)
70% Complete