Сряда, 23 Октомври 2024, 03:33

ОУ „Васил Левски“ и ПГПЧЕ „Алеко Константинов“ в Правец посрещнаха учениците (ВИДЕО)

15 Септември 2022, 21:29
(0) (1)
Правец - Новини
Прочетена: 2847 3


„Довчера безлюдният училищен двор отново е изпълнен с весела глъчка и смях. ОУ „Васил Левски“ и Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици „Алеко Константинов“ ви приветстват с „Добре дошли“!“
С тези думи започна официалното откриване на Новата учебна 2022-2023 г. в двете учебни заведения в Правец, след което бе издигнат на българския флаг и посрещнато знамето на ОУ „Васил Левски“. Официални гости на откриването бяха: Мая Пенчева – експерт „Образование“ в община Правец, Албена Петрова- секретар на община Правец, Мирослав Братоев – експерт към РУО –София област.
Поздравителен адрес от кмета на Правец Румен Гунински прочете Албена Петрова: „Уважаеми учители и ученици, пожелавам ви една присъствена учебна година! Вдъхновявайте се от добрите примери, уповавайте се на знанията и силата на науката, и вярвайте в себе си, за да постигнете целите, които сте си поставили.
Уважаеми родители, бъдете опора, подкрепяйте и помагайте на своите деца! Бъдете и най-верния съюзник на техните учители, защото те са и вашия най-верен партньор в общата ви кауза да създадете знаещ и мислещ млад човек! А целта ни е обща, защото именно младото поколение е нашата инвестиция в бъдещето!“

Новият директор на ПГПЧЕ „Алеко Константинов“ – Христина Иванова, приветства учениците с „Добре дошли!“ в едно от най-престижните училища в София-област. „И нека девизът на Правец – „Напред и нагоре!“ да е нашето ръководно мото!“, допълни още новата директорка на Гимназията.
Ученичките Симона Пейчева и Светлана Димитрова отправиха музикален поздрав към учениците, техните родители и учителите.
Обявено бе, че 16-ти септември ще бъде неучебен ден, но присъствен, защото учениците ще се включат в инициативата „Да изчистим България“ като мотото е „Заедно за едно по-чисто училище!“ Утре, със задружните усилия на всички ученици ще бъдат почистени училищната сграда и прилежащите пространства.
В училищния двор бе поставена дарителска кутия – в помощ на пострадалите от наводнението в Карловско.
Директорката Христина Иванова удари първия училищен звънец и учителите въведоха своите ученици в храма на знанието.




Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (6) (2)
    1. добавен от: Анонимен 16 Септември, 08:21

    Случайно ли всички деца, които могат отиват-малките в Трудовец, големите в Правец. И недейте да изкарвате виновна Кочкова.

    • (1) (0)
      1. добавен от: Анонимен 19 Септември, 10:31

      Деца за 5-ти клас от Правец са предпочели да учат в Ботевград. Всеки може да учи, където си пожелае!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 17 Септември, 06:52

    Кочкова да се докопа до високата пенсия като върлее цяла община, пък деца, родители и учители не са важни. Тормоз, гаври и движение за тях!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (88)
70% Complete
Не (304)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (29)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (102)
70% Complete
Всички са маскари. (161)
70% Complete