Понеделник, 6 Май 2024, 22:26

Паметникът в местността "Прогон" пази героизма на загиналите руски воини

23 Ноември 2013, 23:10
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1534 2


Един от най-почитаните паметници, увековечили героичните събития, довели до освобождението на Етрополе, се намира в местността ”Прогон”. Всяка година, когато отдаваме почитта си към великите знайни и незнайни наши и чужди воини, благодарение на които в Етрополе идва освобождението, този паметник бива отрупан с венци и цветя и признателни етрополци и гости на града изказват своята дълбока признателност и преклонение към делата им. Церемонията бе от 10.00ч., участие в нея взеха ученици от Професионална гимназия-гр.Етрополе, и народната певица Диляна Гоцева. Своето дълбоко уважение към подвига на героите изказа и господин Шимко Виктор Владимирович - заместник - кмет на гр. Можайск, Русия. Венци и цветя бяха поднесени от името на: инж. Богомил Георгиев-кмет на Община Етрополе и председателя на общински съвет - гр. Етрополе Христо Андреев, Делегация от гр. Можайск, Русия  (Шимко Виктор Владимирович - заместник - кмет на гр. Можайск, Пащенко Александър Владимирович – председател на общински съвет-гр. Можайск и Бодров Михаил Викторович - председател на районното отделение на общоруската доброволческа пожарна общност) и Професионална гимназия - гр. Етрополе.


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 24 Ноември, 08:29

    написаното е твърде смешно, повърхностно и невярно. Ако има чест автора ще си признае ли- бил ли е на паметника по време на тържеството?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 24 Ноември, 15:58

    Стига сте се заяждали. Добре, че е г-жа Микова за да има от къде да се осведомяваме навреме и изчерпателна за това какво става в Етрополе.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (218)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete