Неделя, 19 Май 2024, 02:45

Паркинг върху Стара река зад Бизнес центъра, по аналог в централната част на Ботевград

22 Юни 2018, 16:39
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2299 13


Жител на блок „Христо Ботев”, на бул. „Трети март” 81 е направил предложение за  изграждане на паркинг над коритото на Стара река, което преди това да бъде закрито в участъка под моста на ул.”Свобода” до следващия пешеходен мост, по аналог на направеното вече с реката в  централната част.

„Това е идея, която заслужава съвсем сериозно да бъде обсъдена и разгледана. Това би облекчило ситуацията с липсата на паркоместа в непосредствена близост. Считам, че е добра алтернатива за паркинг на две нива зад  сградата на Съда”. Това заяви кметът Гавалюгов, след като идеята за двуетажен паркинг зад Младежкия дом не се възприе от граждани, вчера на общественото обсъждане. Според Гавалюгов по груби изчисления този паркинг би осигурил място поне за 100 автомобила, които няма да са в  непосредствена близост до жилищни сгради, но ще могат да обслужват блоковете на бул. „Трети март” 81, 83, 75 и 87, т.е.  4-те високи блокове, северно от центъра на Ботевград, както и ще се използва от други граждани.

„Не е коректно да изнасяме колите и едва ли не Ботевград да стане пешеходна зона. Трябва да се намери правилния баланс между пешеходни зони, зони за отдих и т.н. Наличието на места за паркиране в непосредствена близост до централната зона на Ботевград е обезпечено във всеки един добре  структуриран град. В Ботевград този проблем и да е бил решен в миналото, той е бил решаван за тогавашното наличие на автомобили, което е нараснало поне три пъти от 1980 г насам”, коментира кетът Гавалюгов. По думите му в момента много автомобили паркират безразборно, нарушавайки правилата за движение, пренебрегвайки всякакви знаци и не биват санкционирани.  

 

„Ще се откажем от идеята за паркинг на две нива и ще се спрем на реализирането на едно ниво. Този терен се използва и към момента като място за паркиране., но не е оформено с маркировка и обезпечено с необходимата инфраструктура”, добави кметът. Той заяви, че общината продължава да разглежда сериозно въпроса с  осигуряване на паркоместа за посетителите на централната част на Ботевград. „Очертава се проблемът с паркирането да стане още по-критичен’, категоричен е кметът.

 

Градоначалникът  засегна въпроса с паркирането на много автомобили върху терена между Бизнес центъра и Дирекция „Социално подпомагане”. По думите му това е частен имот и в обозримо бъдеще той ще бъде застроен със сграда. „Тези самообразували се паркоместа ще изчезнат, защото това не е общински момент в момента. някога е бил общински, но е бил заменен с имот при автогарата, където е се оформена новата автогара.

 

 

 



Източник: balkanec.bg

Коментари (13)

  • Отговори (6) (1)
    1. добавен от: Анонимен 22 Юни, 20:32

    Предлагам паркиг да бъде изграден от моста при данъчното до слрдващия мост в посока ”мечката” за този гражданин от блок Христо Ботев да изградят паркинг в хола му. Боклуци.

  • Отговори (11) (2)
    2. добавен от: Анонимен 22 Юни, 20:39

    Кмете , ние не сме виновни , че продадохте апетитния имот до социални грижи на мафията Гунински , сега не си и помисляй да направиш паркинг по вурху коритото на реката. Предлагам да направиш паркинг пред кооперацията на Георгиев , защо не , в близост е до много институции и до центура.

  • Отговори (8) (7)
    3. добавен от: Анонимен 22 Юни, 20:43

    Кмете , направиш ли паркинг върху коритото на реката , ще ти е трудно за следващ мандат , помисли колко семейства живеят наоколо.

    • (4) (6)
      1. добавен от: Анонимен 23 Юни, 10:44

      И какво като направи паркинг? Със какво това ще попречи на някой? По-приятно ли е всички да паркират по улиците? Като няма парапет по-добре да е покрит тоя канал!

  • Отговори (6) (3)
    4. добавен от: Анонимен 22 Юни, 21:17

    А някой дали знае доколко е проводимо коритото на реката в сегашната закрита част? И дали при някой пороен дъжд, центъра няма да се окаже под вода?

  • Отговори (9) (3)
    5. добавен от: Анонимен 22 Юни, 21:43

    А бе, вие добре ли сте - паркинг върху коритото на реката?! Единия кмет изсече дърветата, другия да досъсипе и малкото хубаво останало в Ботевград

    • (0) (1)
      1. добавен от: Анонимен 24 Юни, 10:42

      И кое точно му е хубавото на тоя канал?

  • Отговори (11) (4)
    6. добавен от: Анонимен 22 Юни, 21:48

    Стига с тия паркинги, това вече е смешно, пакинг на ливадите към Литаково или към Трудовец а не в жилищни зони. Направете зелени сини, зони в центъра и ще има достаъчно място за автомобилите, който го мързи да ходи нека плаща.. Не занимавайте хората с глупости, направете детски площадки, спортни съоражения, вижте в Правец как го правят.

    • (0) (0)
      1. добавен от: Анонимен 23 Юни, 22:23

      На майка ти в "синята зона" пък на теб.Ботевград да не е 500 хил.човека

  • Отговори (7) (5)
    7. добавен от: Анонимен 22 Юни, 22:02

    Не са всички Айляци като вас, хората ходят на работа с коли.

  • Отговори (4) (9)
    8. добавен от: Анонимен 23 Юни, 10:46

    Кмете аз одобрявам идеята. Еби ги тия мрънкалници в гъза. Има нужда от паркинги защото ми оисна да газя дупки за да заобикалям паркирали по улицата коли!

  • Отговори (4) (0)
    9. добавен от: Анонимен 23 Юни, 22:20

    Що не направите и на хотела отгоре един паркинг

  • Отговори (1) (0)
    10. добавен от: Анонимен 25 Юни, 11:54

    Паркинг няма да има въобще. С темповете, с които се прави парка, не очаквайте скоро нов обект в града.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (249)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete