Петък, 17 Май 2024, 15:03

„Първа копка“ на водопроводна мрежа в с. Градец

2 Май, 23:29
(1) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 2216 1


На 2-ри май – Велики Четвъртък, след отслужен водосвет, се състоя церемония „Първа копка“ на водопроводна мрежа в с. Градец.

В края на 2023 година МРРБ отпусна средства на община Костинброд за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на село Градец. На 20-ти декември 2023 г. беше подписано споразумение между Министерство на регионалното развитие и благоустройството и общинска администрация-Костинброд, с което да бъде изграден 8 километра нов водопровод на мястото на амортизирания стар и непрекъснато авариращ настоящ интернитов водопровод.

Обектът се финансира чрез програмата на МРББ за подпомагане на общините в Република България, със средства от държавния бюджет при реализирането на инвестиционни проекти за реконструкция, модернизация и изграждане на водоснабдителни системи и съоръжения за подобряване на водоснабдяването на населените места.

Проект: „Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа на с. Градец, община Костинброд – ЕТАП 1” е на стойност 2 624136.00 лв. без ДДС и включва обновяване и доизграждане на водопроводната мрежа на с. Градец.

Предвидената реконструкция е на довеждащите водопроводи и доизграждане на вътрешна водопроводна мрежа на село Градец, община Костинброд, в обхвата на Техническите спецификации и инвестиционния проект.

Присъстващи на събитието бяха Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, Искра Димитрова – кмет на село Градец, Александър Ненов и инж. Теодора Гогова – зам.-кметове на община Костинброд, Валя Иванова – секретар на община Костинброд, Анита Кръстанова- главен счетоводител на община Костинброд, Димитър Григоров – общински съветник, инж. Росица Итова– управител на „ВиК-София област“, Живко Георгиев – управител на ВиК- Костинброд и жители на село Градец.
Като представител на фирмата изпълнител „МАРИДЕЛ 2012‘ ЕООД присъстваше Васил Николов.



Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (6) (1)
    1. добавен от: Джон Доу 3 Май, 19:08

    Брей, с месечен абонамент от 400 лв. как се променя медийната нагласа към ВиК София.
    Не е ли редно да бъде маркирана като "платена публикация".

Добави коментар:

Ако искате да споделите и Вашето мнение, трябва да се регистрирате или да влезете с профила си.
Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (247)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete