Понеделник, 29 Април 2024, 03:54

Първият учебен ден в Костинброд

15 Септември 2016, 13:51
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 2351 0


По традиция всяка година на 15 септември - първият учебен ден, училищата посрещат учениците си с празнични програми. 
Първо ОУ "Васил Левски" откри учебната година с програма, която беше водена изцяло от ученици и те даваха думата на официалните гости и директора. Заместник-председателя на общинския съвет г-жа Анна Радовска приветства ученици, учители и родители и им пожела много здраве и успехи през новата учебна година. Директорът на училището г-жа Даниела Борисова представи педагогическия екип, с който ще разботят заедно за високи резултати на учениците. Децата от своя страна пък представиха и кратка програма - изпълнение на химна на училището, както и много танци и рецитали. Учителят по История и общински съветник Николай Борисов подари на всички първолаци специален патриотичен буквар.

Второ ОУ "Васил Левски" представи на откриването на учебната година богата литературно-музикална програма. Разбира се, като задължителен елемент беше официалното вдигане на националното знаме. Ръководството на училището беше подготвило подаръчета за учениците. Особеното в случая беше, че всеки клас си беше организирал индивидуално тържество, а в празника на първокласниците участваха и учениците от пети клас. Училището посреща новата учебна година и с нов директор - г-жа Красимира Манова, която се беше погрижила двора да бъде освежен, пейките боядисани и да бъде създадена приветлива атмосфера. Г-жа Манова специално приветства първокласниците, които за първи път прекрачват училищния праг.

СОУ "Д-р Петър Берон" посрещна тазгодишните ученици с тържествено изнасяне на училищното знаме, народни танци, рецитал от първокласник и много усмивки. Директорът г-жа Ели Виденова пожела успешна учебна година на учениците. 
Първият учебен ден в ПГВМСС "Св. Георги Победоносец" премина с молебен за здраве и успех, отслужен от отец Серафим. Заместник-кметът Любен Кънчев беше сред официалните гости и приветства новото ръководство, учители и ученици. Новият директор г-н Светослав Иванов заяви, че целите, които си поставя, са повишаване престижа на училището чрез предлагане на качествено образование и иновации.

Въпреки промените и реформите в образованието, чиято ефективност предстои да се тества, ръководствата на учлищата и учителите са готови да се справят с поредното предизвикателство и да дадат всичко от себе си за каузата, костинбродските деца да са образовани и подготвени за живота.

Община Костинбод изпрати поздравителни адреси до училищата, а също така беше осигурила и дребни подаръчета за най-малките.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete