Четвъртък, 19 Септември 2024, 03:52

Първо ОУ "Васил Левски" откри юбилейната 170. учебна година (СНИМКИ)

16 Септември, 21:49
(2) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 546 3


Първо ОУ „Васил Левски“, гр. Костинброд тържествено откри учебната 2024/2025 година, която е юбилейна и ще протече под надслов „170 години – училище любимо от векове си живо“.

Водещата не мероприятието резюмира историята на училището и представи програмата с участието на учениците от начален и прогимназиален етап, като запозна гостите и родителите с юбилейния календар и с инициативния екип за честването с председател Русанка Колева – почетен член на Педагогическия съвет. Гвоздеят в програмата бе рецитирането на стихове на бивш ученик на училището - покойният поет Асен Димитров, с акростих „На моето любимо училище“ с вдигнати букви на фона на училищния химн „Училище с нищо несравнимо“. С песента на Лили Иванова „От векове за векове“ – мажоретният състав на начален етап поздрави всички гости и учители.

Гости на тържеството бяха директорът на Унгарския културен институт Сандра Мишкеди, няколко бивши ученици на училището, на ръководни позиции в община Костинброд аместник-кметът Габриела Георгиева, Красимир Душков - общински съветник, Силвия Павлова – експерт култура. Те поднесоха поздравите си към директора, учителите и учениците.

Директорът Даниела Борисова за 26 път удари първия звънец, като представи всички учители, които ще работят през учебната година, излизайки на подиума на прекрасно декорираната външна площадка с украса в червено и с пожелание за здраве и успехи обяви началото на учебната година, в която благополучието на деца и учители, в партньорство с родители, ще бъде приоритет. След ритуала за успешна година "по вода" и под звука на звънеца под арката минаха първокласниците и децата от ПДГ. Училището започва учебната година с 24 първокласници и общо 151 деца в 8 паралелки с 16 учители и 4 – непедагогически персонал.




Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 16 Септември, 22:24

    Брей, тоз Ники Б. бързо написал статията.
    Защо не те вземе Иван Г. За зам директор или директор в неговата община. Или да те направи зам кмет?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Александра 17 Септември, 10:05

    Даниела Борисова е достоен директор! Дано да изкара още толкова години като ръководител на училището!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 18 Септември, 08:18

    Успех , през новата учебна година !

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (73)
70% Complete
Не (248)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (21)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (74)
70% Complete
Всички са маскари. (112)
70% Complete