Сряда, 24 Април 2024, 16:06

„Пътен знак СТОП на ул. „Комката“ в Зелин няма да има, заради тесните улици“ – Иван Гавалюгов (ВИДЕО)

9 Май 2023, 19:13
(3) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1531 9


„Пътен знак СТОП на ул. „Комката“ в Зелин няма да бъде поставен, поради простата причина, че улицата е тясна и не може да бъде поставен пътен знак, тъй като той ще пречи повече, отколкото ще помага. Няма необходимите габарити за улици.“

Това обяви кметът Гавалюгов, в противоречие на обещанието му преди 6 месеца /по повод ПТП/, че такъв знак ще бъде поставен. На въпрос на „Балканец“ защо в края на месец януари обещахте, че ще бъде монтиран знак СТОП, а сега заявявате, че няма, кметът отговори:

„Имах силното желание, но обследвахме и се стигна до извода, че повече ще пречи отколкото ще помага, защото ще стесни улицата. Трябва може би да поискаме позволение от собственика на някоя ограда да закачим знака там….“

Припомняме, че във видеоматериал на „Балканец“ излъчен на 27-ми януари, кметът заяви: "Ще бъде поставен знак СТОП на ул. „Комката“ в Зелин при пресичането и с ул. „Асен Златаров“.

Тогава Гавалюгов пое този ангажимент заради конкретен пътен инцидент на 18-ти януари т.г. В същия ден, местен жител паркира колата си пред дома си. 5 минути по-късно, автомобилът е ударен от движещ се по ул. „Комката“ автомобил, видно от видеозаписа на монтираната камера на къщата.
Потърпевшият и неговите близки бяха категорични, че ако имаше знак СТОП, инцидентът, който е поредният, щеше да бъде предотвратен. Знакът СТОП ще предупреди шофьорите, че излизат на главен път. Движението в района е интензивно и поставянето на пътни знаци е наложително.

6 месеца по-късно, от изявлението на кмета става ясно, че инцидентът бил единичен случай и че пътните знаци в Зелин повече ще пречат отколкото ще помагат.




Източник: balkanec.bg

Коментари (9)

  • Отговори (2) (1)
    1. добавен от: Анонимен 9 Май, 19:34

    Ама първо има,после нема и кво стана сега

  • Отговори (7) (2)
    2. добавен от: Анонимен 9 Май, 19:43

    "Но обследвахме". Кой обследва, пак ли общинската администрация? Пътна полиция нямат ли някакво мнение по въпроса или освен функцията за глобяване на неправилно паркираните са им иззети и други функции? Да очакваме ли и проверка в дискотеката от общинската администрация или за пътни нарушения да ни спират?

  • Отговори (7) (1)
    3. добавен от: Анонимен 9 Май, 19:44

    Няма да има ! Какво не разбрахте ?! Всеки ден ли ще ни занимавате с тази улица?

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 9 Май, 20:10

    Единичен случай било

  • Отговори (2) (4)
    5. добавен от: Анонимен 9 Май, 21:18

    Единичен случай на някой малоумен шофьор, с който трябва да занимава половин година институциите!!! Кой човек не знае, че от тази тясна уличка се излиза на главния път?? Ако има малко сиво вещество, ще знае че трябва да спре!!

  • Отговори (6) (0)
    6. добавен от: Анонимен 10 Май, 09:10

    Пътните знаци са за това да регулират движението на ППС по улиците.Как водача на автомобил ще разбере,че излиза на главен път ако няма знак указващ това обстоятелство.При евентуално ПТП на това кръстовище виновен ще е движещият се автомобил по ул.А.Златаров посока Ботевград,а този излизащ от ул.Комката ще е с предимство защото е дясно стоящ или не е така.

  • Отговори (3) (0)
    7. добавен от: Анонимен 10 Май, 14:29

    Решение има! Обаче то не е популярно. Има приложена регулация и е предвидено или улицата да е двупосочна и да има поне 5м широчина или еднопосочна-3м. И в двата случая има третоар и съответно знак има къде да се сложи. Обаче регулацията не може да се изпълни, заради огради на имоти, които са в земя, която вероятно не е откупена от общината. Оградите са незаконни, ако са плътни, но пък обикновенни може да има, защото имотът не е изкупен. Прилагат си регулацията и ще има място за всичко. По кадастрялни данни улицата е широка 6,21м. При невъзможност се допуска по-малко третоар… покрай гимназията колко е ? Има улици в грда с две платна и обща широчина 5м. Вижте езика на тялото на кмета… лъже!

  • Отговори (2) (0)
    8. добавен от: Анонимен 10 Май, 16:09

    Може и с хоризонтална маркировка, но трябва акъл!

  • Отговори (1) (1)
    9. добавен от: Анонимен 10 Май, 18:49

    На тия пияници от Зелин и Леската нищо им не требва.
    Те си имат чист въздух от АМ Хемус

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete