Събота, 27 Април 2024, 23:38

Патриаршеският църковен събор на 24 февруари - без медии

4 Февруари 2013, 13:40
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 704 0



Новият Патриарх български и митрополит Софийски ще бъде канонично и уставно избран на Патриаршески избирателен църковен събор на 24 февруари 2013 г. без присъствие на медиите, съобщи Светият синод на Българската православна църква (БПЦ)
Името на новия патриарх ще бъде обявено между 11.45 и 12.00 ч.от говорителя на Патриаршеския избирателен църковен събор или упълномощен от него представител на Българската патриаршия пред акредитираните журналисти.
В 12 ч. новоизбраният Български патриарх, придружаван от епархийските митрополити и епископите на БПЦ, с представители на духовенство, ще се отправят в литийно шествие за патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски".
От Светия синод съобщават, че от 12.10 до 13.20 ч. на 24 февруари щe бъде прочетен Актът-изложение за станалия Патриаршески избор.
"Ще се извърши и богослужебно чинопоследование по тържествената патриаршеска интронизация със снемане на обикновените архиерейски отличия, възлагане на патриаршески инсигнии и бяла епанокалимавка на новоизбрания Български първойерарх и възкачването му на древния венцеславен трон на Българските патриарси", се посочва в съобщението.
От 13.55 до 14.05 ч. ще е времето за обща снимка на новоизбрания Български патриарх с Предстоятелите и представителите на Поместните православни църкви, с официалните представители на българската държава, с представителите на дипломатическия корпус, с членовете на Патриаршеския избирателен църковен събор и с гостите на БПЦ.
След като описват процедура за акредитация, от Синода декларират, че в Синодалната палата на 24 февруари достъпът за представители на медиите ще е забранен, както и контактът им с членовете на Патриаршеския избирателен събор преди Патриаршеската интронизация.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete