Събота, 26 Октомври 2024, 02:47

Пътят „Ботевград-Мездра“ сред успехите на служебното правителство

7 Август, 15:23
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1700 8


Преди началото на редовното заседание на Министерския съвет, премиерът Димитър Главчев представи отчет за дейността на служебното правителство по време на мандата му.

Главчев подчерта, че основната задача на всяко служебно правителство е организирането на честни и прозрачни избори. Той изтъкна, че правителството е изпълнило тази задача, като за първи път представителите на медиите са участвали в утвърждаването на машините за гласуване чрез жребий. Процесът е бил подкрепен и от представители на политическите партии, неправителствени организации и 20 компютърни специалисти, които са подпомагали ЦИК.

Премиерът посочи, че правителството успешно е запазило европейския път на България, като отбеляза важната работа на международни събития като заседанията на Европейския съвет и срещата на върха на НАТО във Вашингтон. Главчев акцентира върху положителното мнение на президента на САЩ за България като надежден съюзник в НАТО и усилията за членство в Шенген и Еврозоната.

Димитър Главчев коментира и ежедневните проблеми на гражданите, като отбеляза, че те са били повече от очакваното, но правителството се е справило с тях. Той увери, че всички министри са готови да работят до последния ден на правителството и изрази готовността да продължат, ако бъде решено от президента Радев.

Премиерът също така подчерта, че правителството не се е занимавало с некоректни практики и не е поддавано на външен натиск, освен в знак на уважение към загиналите за България.

Главчев припомни и част от постигнатото през изминалата седмица, включително отпускането на 184 млн. лв. за увеличаване на заплатите на академичния състав и изследователите в държавните висши училища и научните организации.

Друг важен аспект бе облекчаването на трафика по граничните пунктове и напредъка в строителството на ключови инфраструктурни проекти като АМ „Русе – Велико Търново“, АМ „Хемус“ и пътя „Ботевград-Мездра“.

В борбата с природните стихии, премиерът отбеляза усилията за справяне с пожара в планината Славянка и помощта за пострадалите от бедствията, като над 300 хиляди лева са отпуснати и изплатени на пострадалите през лятото.

Накрая, Главчев обяви съкращаването на сроковете за почистване на терена за Националната детска болница и увеличаването на леглата на 422, както и откриването на 24 клиники и отделения, включително детска психиатрия.





Източник: balkanec.bg

Коментари (8)

  • Отговори (2) (3)
    1. добавен от: Анонимен 7 Август, 15:37

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (7) (9)
    3. добавен от: Анонимен 7 Август, 16:15

    Бая шлевнаха и от там.

  • Отговори (5) (7)
    4. добавен от: Анонимен 7 Август, 17:08

    Направят едно,откраднат сто ,на хората им омръзна от тия крадливи неземни боклуци.

  • Отговори (4) (6)
    5. добавен от: Анонимен 7 Август, 22:25

    Ако махнете малоумния технически или какъвто там се води при Мездра, Румен Иванчев май се казва, маже и да стане този път.

    • (7) (0)
      1. добавен от: Aнонимен 7 Август, 23:10

      Сега или веднага, смешнико? Ти ли искаш да го заместиш?

  • Отговори (3) (5)
    6. добавен от: Анонимен 8 Август, 14:39

    С чужда баница - помен. Егати инфантилното копеле.

  • Отговори (1) (3)
    7. добавен от: Анонимен 12 Август, 13:52

    ЪЪЪ... То тоя път е затворен

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (89)
70% Complete
Не (311)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (29)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (104)
70% Complete
Всички са маскари. (166)
70% Complete