Вторник, 30 Април 2024, 20:16

Пътят през Арабаконашкия проход да стане държавен, хижа „Рудината“ – общинска – част от темите обсъдени на срещата с областния управител (ВИДЕО)

19 Февруари 2022, 12:56
(3) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3554 33


„С изключително добри впечатления съм от новия областен управител и го приветствам за инициативата да посещава на място общините и да разговаря с кметове, не само общинските, но и кметовете на селата.“
Това заяви кметът Гавалюгов ден след първата работна среща с областния управител на Софийска област – Иван Иванов.
Основните теми и проблеми поставени от кмета на вниманието на областния управител:
1. Настояването на общините Ботевград и Горна Малина пътят, който минава през Арабаконашкия проход или Ботевградския проход, както е известен, да стане държавна собственост. В предходни години са правени такива опити пред МРРБ този общински път да бъде деактуван като общинска собственост и да бъде актуван като държавна и да стане част от републиканската пътна мрежа.
Мотивите: пътят, който е с дължина около 14 км. и е в изключително лошо състояние, няма функциите на общински и не свързва нито едно населено място в община Ботевград. На повече от 10 км. се намира най-близкото село - Врачеш. Свързва две важни пътни артерии от Републиканския път – това е старият път за София през прохода Витиня от страна на община Ботевград и стига до подбалканския път, който също е основна републиканска пътна артерия. На практика прави най-пряката връзка през Стара планина и би бил изключително удобен да се ползва /след основен ремонт/ за алтернативен вариант на автомобилния трафик, тъй като често се налага движението да бъде отбивано.
„Областният управител пое ангажимент да даде своето положително становище и да се надяваме, че със съвместни усилия ще убедим държавата този път да стане държавна собственост“, обнадежден е кметът.
2. Деактуването на хижа „Рудината“ като държавна и актуването и като общинска собственост. Това е друг важен проблем, обсъден между кмета Гавалюгов и областния управител.
Ако хижата стане общинска собственост, община Ботевград ще може в изпълнение на Стратегията за развитие на туризма да вложи необходимите средства за основен ремонт на тази хижа, която е емблематична. Тя е ползвана в близкото и далечно минало – туристически обект който има нужда от средства за ремонт, но пречката е че към момента е държавна собственост, отдадена под наем на Българския туристически съюз за стопанисване и управление.
3. Състоянието на Вик инфраструктура – поискано е съдействие от областния управител за осигуряване на финансиране за продължаване на подмяната на ВиК инфраструктурата – по-конкретно в селата Трудовец и Врачеш.
„Имаме вече насрочена среща с изпълнителния директор на държавния ВиК холдинг. Ще продължим опитите през МРРБ с целеви средства от държавния бюджетд реализирането на тази подмяна в двете населени места – Трудовец и Врачеш, и за Ботевград етап 2, за което сме подали докуменити и искания и до МФ, и до МРРБ, и по програма ПУДОС на МОСВ, така че търся съдействие и от областния управител за осигуряване на необходимите средства“, обобщи Иван Гавалюгов.




Източник: balkanec.bg

Коментари (33)

  • Отговори (7) (1)
    1. добавен от: Анонимен 19 Февруари, 14:04

    И част от магистралата Видин-Ботевград -Камарци връзка с Подбалканската магистрала София-Казнлък-Сливен-Бургас!!!!!

  • Отговори (4) (1)
    2. добавен от: Анонимен 19 Февруари, 14:07

    И Средногорие-Панагюрише-Пловдив-Свиленград-Истанбул!!!!

    • (2) (0)
      1. добавен от: Орханиец 21 Февруари, 09:48

      Евала за този коментар.... :lol: :lol: :lol: Даже може да го удължиш и доуточниш като тръгнеш от Германия и стигнеш до Персийския залив!... :D

  • Отговори (13) (0)
    3. добавен от: Анонимен 19 Февруари, 14:19

    Засега само намерения,макар и добри./За Арабаконашкия проход става дума/

  • Отговори (7) (6)
    4. добавен от: Анонимен 19 Февруари, 17:48

    Дано да стане ремонтът на арабаконашката отсечка. Това е прекият път към Подбалкана-Черноморието и Турция. Вярно, необходими са доста пари, но си струва. За ВиК - вината е на кмета, който ни “приши” към областното ВиК дружество на Нитов и сие. Сега пък прие с отворени обятия Н.Цолова, както направи миналата година търговията за Дам.Маринов. Гавалюгов, това правителство Светите Крепки го крепят, то няма да издържи дълго време, но ти за пореден път показа, че не си дипломат. На твое място Гоше Г. от Новачене нямаше така да се подхлъзне. Малко ли са ти “празните” фигури в кметството, та взе и тая…

    • (7) (5)
      1. добавен от: Анонимен 19 Февруари, 19:11

      Нищо не си разбрал/а. Цолова е в Областна администрация, не в Общината. Гавалюгов каква точно търговия е правил с Дамян? По-скоро Дамян отиде в ГЕРБ в тотален ущърб на кмета. Толкова много глупости си изписал/а.

    • (5) (8)
      2. добавен от: Анонимен 19 Февруари, 19:48

      Ако botevgrad.com беше уведомил навреме хората от Ботевград, че въпросната Н.Цолова е назначена в администрацията на София-област, нямаше в града да се коментира, че тя е тук или там и да се разпространяват слухове-партенки. Официозът замълча и оттам не се знае кое е вярно и кое - не. И сега от посочения сайт си мълчат. Същото стана и м.г. за среща между Кмета и ББ. Нека Гавалюгов каже имало ли е такава или не. Не мълчете. Когато се разкопаваше само южната част на бул.”България”, плъзна слуха за зариване кабелите на Атлантис нет. Със закъснение половин година беше обяснено, че въпросният кабел не е на Атлантис, а на друга фирма, без да се каже името й. Уведомявайте, обяснявайте, но навреме и не на час лъжичка.

    • (8) (1)
      3. добавен от: Анонимен 19 Февруари, 20:39

      И коя Николина Цолова, че да си отдава такова внимание?!?

    • (5) (5)
      4. добавен от: Анонимен 19 Февруари, 20:49

      До 4.2. кой/коя си ти, че ще изискваш? Цолова е назначена за редови служител, нито е областен, нито зам.-областен. Ако беше назначена в Сенсата щеше ли да питаш пак?

    • (0) (0)
      5. добавен от: Анонимен 21 Февруари, 02:31

      Каква търговия с Дамян Маринов,та нали той е в ГЕРБ от 2015 год съветник от тях.

  • Отговори (13) (11)
    5. добавен от: Анонимен 19 Февруари, 17:57

    Тройцата Гавалюгов-Бонев-Найденов непрекъснато демонстрират, че нямат управленски качества, а стремеж да материализират колкото се може в по-голяма степен своето управление. В близко бъдеще тя или лице/а от нея няма да попаднат във властта. Доста ни омръзнаха, да си живеят с приходите от Интернет и ТВ, доколкото и докогато могат.

    • (8) (8)
      1. добавен от: Анонимен 19 Февруари, 19:12

      Найденов и Бонев как точно материализират властта? Колко поръчки, пари и имоти взеха?

    • (9) (1)
      2. добавен от: Анонимен 20 Февруари, 15:47

      някой казват, че Найденов е завършил строежа на шест етажен блок в София, ма не вярвам. Откъде пари?Та за материализирането става въпрос!

    • (0) (4)
      3. добавен от: Анонимен 20 Февруари, 19:36

      "Някой" ли? Кои са тези някоИ? Къде е този блок да отида и да го видя?

    • (5) (0)
      4. добавен от: Анонимен 21 Февруари, 06:57

      Този блок задник е малко преди "Подуене". Качи се на рейсчето за София, яж един геврек и се върни да славиш.

    • (3) (0)
      5. добавен от: Анонимен 21 Февруари, 06:57

      Този блок задник е малко преди "Подуене". Качи се на рейсчето за София, яж един геврек и се върни да славиш.

    • (5) (0)
      6. добавен от: Анонимен 21 Февруари, 07:34

      Апартаментите на "зелено" се продаваха по 700 евра, кв.м. ,сега са на 1400. Понеже си помияр, може да ти направят и отстъпка. Нещастници наивни.

  • Отговори (5) (1)
    6. добавен от: Анонимен 19 Февруари, 19:44

    Те са комисионер.

    • (2) (6)
      1. добавен от: Анонимен 20 Февруари, 00:14

      Колко взеха и от къде?

  • Отговори (5) (4)
    7. добавен от: до к. 6.1. 20 Февруари, 05:50

    Хайде да отидеш в сайта ботевград.ком и там да задаваш този въпрос. Там има хора,които подробно могат да ти отговорят кой какво е правил и защо. Не се прави на дознател - градчето е малко и всичко се знае. Сайтът на Атлантис иска да направлява общественото мнение на гражданите на Ботевград. Изявявай си там твоите способности да се правиш на разследващ полицай. Чао!

    • (0) (5)
      1. добавен от: Анонимен 20 Февруари, 19:38

      Дай доказателства, какво ме пращаш тук и там. Ако не дадеш си клеветник и лъжец. За това може да си подсъдим. Стига приказки от рода на "една жена ми каза на пазара".

  • Отговори (6) (0)
    8. добавен от: Анонимен 20 Февруари, 06:35

    Ако пътят се ремонтира, ще бъде прекрасно! Важен път забравен от бога!

  • Отговори (3) (1)
    9. добавен от: Анонимен 20 Февруари, 15:36

    Това в бг ще стане ама на кукуво лято

  • Отговори (7) (5)
    10. добавен от: Анонимен 20 Февруари, 16:37

    Както този Областен управител ,така и Николина Цолова ,са поредните партенки на кака Кури Нинова.Тя не работи за хората ,както тръбеше и в трите си предизборни кампании,миналата година,а завзе,всички важни постове в държавните ,областни управи,областните лесничейства,оглави ,горите и дърводобива и си мисли ,че някой и вярва.Този областен и Николина са тръгнали да отбиват номер,както им е наредила Курнелия Нинова.Не се надявайте,комунисти да напраят нещо,те си плетат собствената кошница,със далавери и усвоявания на средства.

    • (4) (1)
      1. добавен от: Анонимен 21 Февруари, 07:03

      Ако някой се държи достойно в тази коалиция, отиваща към разпад, това е Нинова. Не членувам в никакви партии, но ако знаете ентомологията на думата комунист, щяхте да знаете, че е свята, като Левски. Тук всеки неграмотен ПРОСТАК, се упражнява върху тази дума. НИНОВА Е КОМУНИСТ, КОЛКОТО ТИ СИ УМЕН!

    • (4) (1)
      2. добавен от: Анонимен 21 Февруари, 07:07

      Все още в тази нещастна държава, отглеждаща боклуци, като теб, всичко направено е от тези, които ти наричаш комунисти и които не бяха, но пък от тогава, САМО БОКЛУЦИ, като теб.

    • (2) (5)
      3. добавен от: Анонимен 21 Февруари, 07:29

      Това бяха и са комунистите. Изнесоха парите на държавата в червените куфарчета, оставиха я опоскана и сега с високомерие и надменност, облагодетелствани 32 години от тези пари, я наричат нещастна държава с боклуци като теб. Толкова са нагли, че се сравняват с Левски. Не забравяй, че комунистите не се борят за народа, а против него. Всички са милионери.

    • (4) (1)
      4. добавен от: Анонимен 21 Февруари, 07:38

      Ако не беше такъв малоумник и беше виждал пари, щеше да знаеш колко може да хване едно куфарче. Но хора които ги пръскат самолети, вярват и в куфарчета.

    • (1) (4)
      5. добавен от: Анонимен 21 Февруари, 09:15

      Вярвам на очите си. Беден комунист няма. Всичките държавни пари от 1989 година са в частни сметки по Швейцария и в офшорни банки по света.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (193)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete