Петък, 26 Април 2024, 20:40

Павлин Ганчев от БК Правец е борец №1 за сезона в ББЛ А група - Запад

8 Юни 2021, 14:34
(1) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 1390 2


Баскетболистът на БК Правец Павлин Ганчев завърши сезона в Българска баскетболна лига "A" Група - Запад с важен приз, който допълнително придава значение на неговото представяне през цялата кампания. 198-сантиметровият център на отбора се превърна в борец № 1 в своята подгрупа - Запад. Павлин Ганчев регистрира средно по 15.2 борби на мач, което го отличи на първо място по този показател в своя регион. "Горския", както още е известен сред приятелите си, изнесе зад гърба си добър сезон, в който бе сред лидерите на тима и записа 31 мача за отбора си, а в тях отбеляза средно по 13.0 точки и 1.8 асистенции. Ганчев се отчете и със среден коефициент на полезно действие от 21.3. В същата група, най-добър подавач стана друг кадър, минал през баскетболните школи в Правец - Денис Петков. Той завърши кампанията със среден показател от 7.0 асистенции на мач и коефициент на ефективност от 20.13, превръщайки го в един от лидерите за Славия. Денис Петков регистрира и средно по 16.0 точки на мач и 4.3 борби през сезона.  Най-добрите играчи през редовния сезон в отделните региони на ББЛ А група, сред които са и Павлин Ганчев и Денис Петков, ще бъдат наградени по време на предстоящите Национални финали. Решителната фаза от шампионата с участието на водещите отбори от регионите ще се проведе от 11 до 13 юни в зала „Триадица“ в София.



Отборът на БК Правец завърши сезон 2020/21 на 7-о място в класирането. Няколко колебливи изяви през кампанията бяха ключови за мястото на тима в крайното подреждане. Правчани загубиха в плейофите срещу втория в класирането "Хебър" (Пазарджик) след серия от 1-2. БК Правец шокира опонента си в първия мач с героична победа, но в последствие допусна две загуби, с които сложи край на участието си в 1/4-финалната серия.




Източник: balkanec.bg

Ключови думи: баскетбол , БК Правец , награда

Коментари (2)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 8 Юни, 14:51

    Браво!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 9 Юни, 12:51

    Горския и останалите показаха,че могат и трябва от тук нататък да надграждат.Денис е доказал какво може,но ако се върне ще бъде още по добре за нашия отбор.Успех!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete