Понеделник, 29 Май 2023, 21:12

Педагогически специалисти от ОУ "Васил Левски" - Ботевград ще бъдат удостоени с Почетни грамоти

25 Май, 16:03
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1515 4


На изнесено заседание, тази вечер в село Литаково, Общински съвет - Ботевград ще гласува предложение за удостояване с Почетни грамоти на пенсионирани педагогически специалисти от ОУ "Васил Левски" - Ботевград. Докладната записка е внесена от председателя на местния парламент д-р Илин Черняшки. 


В Общински съвет - Ботегврад е постъпило предложение от директора на ОУ "Васил Левски" за удостояване с Почетни Грамоти: г-жа Мира Недкова - директор на ОУ "Васил Левски" - Ботегврад за периода 1985 - 1996 г. за принос и заслуги в образованието, г-жа Бонка Филипова, г-жа Гинка Тошева и г-н Веселин Василев за дългогодишна педагогическа дейност и висок професионализъм. Предложението е във връзка с решение на Педагогическия съвет на ОУ "Васил Левски" - Ботегвра, по повод 110 години от основаването на основното училище в Ботевград.

Г-жа Мира Недкова е била директор на ОУ "Васил Левски" - Ботегврад в периода 1985 - 1996 год., когато училището е най-голямото по брой ученици в Софийска област и се нарежда на второ място в страната по този критерий. През този период училището е носител на отличие “Кирил и Методий - I степен“ за високи резултати в учебно-възпитателната работа. Било е единственото училище в Софийска област, в което са сформирани специализирани паралелки по музика и изобразително изкуство и първо въвежда ранното чуждоезиково обучение. То е и първото училище в общината, което предлага реален избор на чужд език между четири езика - руски, английски, немски и френски. По това време ОУ “Васил Левски“ е носител на три републикански титли на баскетболния отбор на училището, медали от европейски първенства на акробатите, успехи на лекоатлети и каратисти, престижни награди на музиканти, 7 певци, рецитатори. Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

 • Отговори (10) (1)
  1. добавен от: Каченова 25 Май, 20:58

  Училище,в което учителите работят със сърце и всеотдайно !

 • Отговори (4) (1)
  2. добавен от: Анонимен 26 Май, 10:07

  И дано да дочакат признание не само на думи, а и на действия в лицето на градската общественост, която да предпочете тяхната всеотдайна работа вместо тази на педагогическите специалисти в другите градски училища!

 • Отговори (1) (1)
  3. добавен от: didko 26 Май, 16:35

  tam vsichko e proforma . :lol:

 • Отговори (1) (2)
  4. добавен от: Анонимен 26 Май, 23:33

  Ще има дълга ваканция и дъжд от пари.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли правителство в рамките на 49-ото Народно събрание?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли правителство в рамките на 49-ото Народно събрание?

отговори
Да, оптимист съм, че ще има разбирателство (20)
70% Complete
Трудно ще е, но трябва да се направят компромиси (27)
70% Complete
Не, пак ще ходим на избори лятото (64)
70% Complete
Омръзна ми вече от този цирк, все ми е едно какво ще правят (46)
70% Complete