Неделя, 19 Май 2024, 07:54

Пет стажантски позиции обявява Община Ботевград

15 Април 2014, 11:46
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1428 1


Община Ботевград се включи за втори път в Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация с пет обявени позиции в направления: „Право”, „Архитектура”, „Строителство и геодезия”, „Публична администрация” и „Икономика”. Това съобщи Николета Йошовска - Главен експерт "Образование".
 
Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация 2014 г. предоставя на студентите възможности за стаж с фокус върху придобиването на професионален опит, нови знания и умения в реална работна среда, както и професионална ориентация. Стажовете са  едномесечни, неплатени, с възможност за гъвкаво работно време и ще се проведат в периода 1 юли – 30 септември 2014 г.
 
І. Изисквания към кандидатите:
 
· Да са студенти в процес на обучение във висше училище в страната или чужбина с непрекъснати права към момента на провеждането на стажа (удостоверява се с Уверение/друг официален документ от съответното висше училище в първия ден на стажа);
·Да се обучават в професионалното направление, което е обявено за съответната стажантска позиция
·Да отговарят на специфичните изисквания, когато такива са обявени за стажантската позиция.
  
Важно! Всеки кандидат може да кандидатства за не повече от  5 стажантски позиции. Кандидатстването е окончателно и няма възможност за премахване или коригиране на кандидатурите. Кандидат, за който бъде установено, че поддържа повече от 1 профил в портала, автоматично ще бъде дисквалифициран от програмата, а вторият му профил изтрит.
 
ІІ. Стажовете:
 
· Студентските стажове са с цел професионална ориентация, придобиване на нови знания и умения в реална работна среда.
· Всеки стажант ще бъде подкрепян от наставник, който ще го обучава, напътства и ще му помага през целия период на стажа. Всеки стажант ще проведе своя стаж по индивидуален план, който ще разработи заедно със своя наставник.
·Всеки стажант, който  успешно проведе своя стаж ще получи Удостоверение за успешно проведен стаж.
·В края на своя стаж всеки стажант може да попълни формуляр за обратна връзка и да оцени както наставника си и качеството на проведения стаж, така и да направи предложения и препоръки.
·                                 Стажовете са едномесечни в периода юли-септември 2014 г., неплатени, с възможност за гъвкаво работно време при взаимно съгласие.
 
ІІІ.Процедура за подбор:
 
·Процедурата по кандидатстване е изцяло онлайн чрез регистрация в портала http://staj.government.bg/ . По време на лятната програма всеки студент ще може да кандидатства за максимум 5 стажа. Изборът е окончателен и не може да бъде променян.
·Първоначалният подбор включва онлайн тест на портала, който се зарежда при избора на първата стажантска позиция. Когато се зареди, тестът не може да бъде спрян или отложен. Тестът е съобразен с професионалното направление, в което се обучава студента и позицията, за която кандидатства.
-  Окончателният подбор на кандидатите се осъществява след интервю или друг подходящ метод за подбор, включително с помощта на информационно-комуникационните технологии.
· Всяко от класиранията е публично и ще бъде обявявано на портала на посочените по-долу дати. На първото класиране могат да потвърждават онлайн само класираните на първо място. На второто класиране могат да потвърждават онлайн само класираните на второ място. Класираните на трето и следващо място не могат да потвърждават онлайн. При останали свободни стажантски позиции, координаторите от съответната административна структура ще се свържат лично и/или по имейл, за да поканят  кандидатите по реда на тяхното класиране.
 
 
Важни дати в програмата:
 
11 април – 11 май 2014 г. -Онлайн-кандидатстване на студентите чрез портала http://staj.government.bg. Необходима е регистрация и решаване на тест. Студентите, които вече имат регистрация, но са минали повече от 6 месеца от полагането на теста, ще държат нов тест. Системата автоматично ще зареди тестовете на всички кандидати. Тестът се зарежда при избора на първата стажантска позиция след натискане на бутона „Кандидатстване“ и не може да бъде спрян или отложен. Тестът е с обща продължителност 40 минути.
12 май – 16 май 2014 г. - Насрочване на интервюта на избраните кандидати след първоначалния подбор. Всеки студент, на който е насрочено интервю ще получи известие на имейла, посочен в неговия профил.
16 май – 30 май 2014 г. - Провеждане на интервюта с избраните кандидати.
5 юни 2014 г. - Обявяване на първото класиране. Кандидатите класирани на първо място трябва да потвърдят желанието си да започнат стаж. Потвърждението се извършва онлайн чрез профила на студента в портала. Кандидат, който е класиран за повече от един стаж на първо място, следва да избере и потвърди кой стаж желае да избере. Студент, който е класиран на първо място, но не е потвърдил стажа си, отпада автоматично и на негово място се класира следващия по ред кандидат. Срокът за потвърждение на класираните на първо място е 15 юни 2014 г.
16 юни 2014 г. - Обявяване на второто класиране. Кандидатите класирани на второ място трябва да потвърдят желанието си да започнат стаж. Потвърждението се извършва онлайн чрез профила на студента в портала. Кандидат, който е класиран за повече от един стаж на второ място, следва да избере и потвърди кой стаж желае да избере. Студент, който е класиран на второ място, но не е потвърдил стажа си, отпада автоматично и на негово място се класира следващия по ред кандидат. Срокът за потвърждение на класираните на второ място е 20 юни 2014 г.
23 юни - 27 юни 2014 г. -  Окончателно класиране. Ако след приключване на първото и второто класиране са останали незаети стажантски позиции, координаторите от съответните структури се свързват с кандидатите по реда на тяхното класиране, за да потвърдят желанието си да започнат стаж.
30 юни 2014 г. - Край на процедурата за подбор. 
1 юли – 30 септември 2014 г. - Период за провеждане на едномесечните стажове. В рамките на лятната програма всеки студент може да проведе само 1 стаж. Стажовете могат да бъдат удължени по взаимно съгласие между страните.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 16 Април, 22:19

    Дали и тук ще стане

    http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1250216

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (249)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete