Четвъртък, 25 Април 2024, 22:10

Петър Чобанов: Дневният ред на хората да е дневен ред и на политиците!

31 Март 2023, 10:59
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 327 0


Петър Чобанов, който е водач на листата на ДПС за Софийска област споделя, че разковничето за решението на проблемите е в съставянето на редовен кабинет след изборите на 2 април. Редовен кабинет с ясна програма за управление. Според финансовия експерт, инфлацията се лекува с разширяване на производството и инвестиции, гарантиране на продоволствената и енергийна сигурност. Разбира се, трябва да се обърне внимание и на уязвимите групи и те да бъдат подпомогнати. Нужно е да се поеме отговорност и за вътрешните причини за инфлацията – закъснелите мерки по отношение на енергийните цени, както и разточителните бюджетни разходи, което доведе до бюджетни дефицити.

„През 2021 г. лично аз от трибуната на Народното събрание предупредих, че инфлацията се покачва и трябва да се вземат мерки. Като резултат от това, в последните три месеца от годината, от ДПС предложихме добавки от 120 лв. за пенсионерите, което стана и основа за следващите увеличения на пенсиите. Това е един от примерите, че когато се действа навреме, мерките и средствата стигат до уязвимите групи, а не както октомврийското увеличение на пенсиите от предходния кабинет, при което някои от пенсионерите не получиха никакъв ръст на пенсиите. Дневният ред на хората трябва да стане дневен ред на политиците“, споделя още Чобанов.

Основните теми за ДПС са покачване на заплатите и догонване на средните за ЕС, повече инвестиции в производството и селското стопанство, а водещ приоритет е спиране на обедняването.

Според Чобанов, държавата губи пари заради това, че се бавим и е възможно предоговаряне на Плана за възстановяване, а полученият аванс е похарчен за текущи нужди, вместо за това, за което е предназначен. Сега, когато трябва да се харчат средства по заложените дейности по Плана, това ще става с друг ресурс и може до доведе до проблеми.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (190)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete