Неделя, 28 Април 2024, 15:45

ПГ в Етрополе отбеляза Европейската седмица за намаляване на отпадъците

21 Ноември 2012, 14:45
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 2461 1


За четвърта поредна година в периода 17 - 25 ноември се провежда Европейската седмица за намаляване на отпадъците (ЕСНО). Основната цел на това събитие е да се популяризират полезните практики и конкретни примери за намаляване на отпадъците, които да поощрят промените в ежедневното поведение на европейците (потребление, производство). В мероприятието взеха участие представители на ЕКОПАК и Фондация "Съвременност", както и училищата партньори-ПГ, ОУ "Васил Левски" с. Видраре, ОУ "Христо Ботев" с. Лопян, Природоматематическата гимназия в Ботевград и ГПЧЕ "Алеко Константинов" гр. Правец. Всяко училище е изготвило уникален план за изпълнение съобразен с общия план. Учениците се представиха с мултимедиина презентация, стихове и песни. Бе подредена изключителна изложба на предмети изработени от отпадъци.
Наистина отпадъците са огромен ресурс за една държава и ние трябва да престанем да гледаме на тях като на боклук, посочва министърът на околната среда Нона Караджова. Те са огромен резерв, който спестява черпене на първични природни ресурси и внос на много суровини за промишлеността. Уверена съм, че ще се научим да ценим и използваме този ресурс. Това вече започва да се случва. През последните три-четири години бяха създадени 25 инсталации за рециклиране.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 21 Ноември, 17:19

    Година на увеличение на сметищата.Пътищата за Бойковец,Мелна,Рибарица и мн.други са станали сметища от почистването на Етрополе.А имало ИНСПЕКТОРИ. ?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete