Събота, 27 Юли 2024, 07:27

ПГПЧЕ „Алеко Константинов“, гр. Правец, със спечелен проект по програма ERASMUS + за квалификация на педагогическия състав в Европа!

14 Ноември 2023, 16:35
(1) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 855 11


Екипът на ПГПЧЕ спечели и успешно реализира проект за квалификация към Европейската програма ERASMUS + за серия от квалификационни курсове в европейски обучителни организации за периода 2023-2024 г.

По проекта „ Развитие на потенциала на ръководния и педагогическия състав за ефективен, дигитален, иновативен и модерен учебен процес“ в обучения на различни теми са включени 11 учители и директорът на училището. Темите на отделните квалификации са подбрани съобразно стратегическия план за развитие на гимназията и личното професионално развитие на преподавателите: стратегии за обогатяване на обучението с иновативни, атрактивни и ефективни методи на преподаване и учене, възприемане на добри практики от европейски образователни модели, развитие на важните за 21-ви век личностни умения у учениците, дигитални умения и комуникация, ефективни методи за сътрудничество с родители, педагогически състав и мотивация на учениците.

Участниците в мобилностите усвоиха редица умения, нужни за ефективното функциониране на училището. Иновативните практики и подходи са полезни не само за подобряване привлекателността на учебния процес и мотивацията на участниците, но и в процеса на разпространението на училищните постижения в обществото. А благодарение на социалните умения, които нашите учители ще придобият и предадат на подрастващите, учениците ни винаги ще се отличават с успешна реализация, граждански и социални компетентности. По този начин се стремим не само към реализирането на стратегията за развитие на гимназията, но и в глобален аспект на стратегическите цели на ЕС.

За нас като екип основна потребност и цел е да повишим максимално мотивацията на ученици и учители в процеса на обучение. Иновативното и атрактивно преподаване са стъпка към по-резултатно обучение и по-добра успеваемост на учениците при представяне във и извън училище, а това възвръща увереността на учителите ни, че усилията си струват.
Предвидените курсове ни дадоха инструментариум, с който да постигнем всичко това. От една страна, да направим обучението атрактивно и ефективно за новото поколение чрез дигитални технологии, нестандартни методи и разнообразни ресурси. От друга страна, да привлечем родителите и обществеността в подкрепа към тази кауза и да работим заедно за един все по-качествен и ефективен образователен процес, за едно успешно, модерно и разЛично училище!

Заповядайте на 20 ноември-понеделник, 16 ч. в Конферентната зала на ПГПЧЕ“Алеко Константинов“, за да разкажем повече за проекта!

Източник: balkanec.bg

Коментари (11)

  • Отговори (5) (5)
    1. добавен от: Анонимен 14 Ноември, 18:51

    Браво, Правец винаги е номер едно.

  • Отговори (3) (8)
    2. добавен от: Анонимен 14 Ноември, 21:18

    То не останаха учители там. Кадърните и образовани са пред пенсия,а поколението след тях са кавалджийки за съжаление

    • (5) (2)
      1. добавен от: Анонимен 15 Ноември, 15:58

      Има неграмотни учители там.

    • (2) (5)
      2. добавен от: Анонимен 15 Ноември, 18:18

      Там няма,ама на други места, със сигурност.

    • (5) (0)
      3. добавен от: Анонимен 16 Ноември, 05:39

      Има, има, за срам и резил.

    • (4) (0)
      4. добавен от: Анонимен 23 Ноември, 21:12

      А за тези които са пенсионери, какво ще кажете. и те ли преливат от интелект или само си вземат пенсия и заплат - приблизително 3 000 лева?

  • Отговори (3) (8)
    3. добавен от: Анонимен 14 Ноември, 23:38

    Най добрите, БРАВО.

  • Отговори (1) (6)
    4. добавен от: Анонимен 15 Ноември, 19:29

    Дръпнаха напред с таз шефка там

    • (4) (0)
      1. добавен от: Завършил ГПЧЕ 15 Ноември, 19:44

      Новата директорка възроди училището предишната направи само бъркотии, столът работеше при нечовешки условия за нищо пари и въпреки всичко беше перфектен, после, го дадоха на частник и сега е олеле мале да не сядаш да ядеш. ИНТЕРЕСИ,ИНТЕРЕСИ И ПАК ИНТЕРЕСИ, И ВСИЧКО ОПИРА ДО ПАРИ.

    • (3) (0)
      2. добавен от: Васик 96 :) 15 Ноември, 20:52

      Стола е на един от съветниците и шеф на ВИК дали случайно е даден на него ?

    • (3) (0)
      3. добавен от: Анонимен 15 Ноември, 21:06

      Абе,игрите там са големи, и на високо равнище.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (48)
70% Complete
Не (169)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (15)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (43)
70% Complete
Всички са маскари. (71)
70% Complete