Четвъртък, 2 Май 2024, 16:32

ПГТМ "Христо Ботев" гр. Ботевград - Футболен първенец на София област!

23 Март 2014, 09:15
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2988 28


На 22 март се изиграха областните ученически игри по футбол за ученици 11-12 клас за учебната 2013/2014 година. Състезанието се състоя в град Елин Пелин, а в надпреварата се включиха гимназии от пет общини – Елин Пелин, Ихтиман, Етрополе, Ботевград и Самоков. Жрибия отреди СОУ „Васил Левски“ гр. Елин Пелин и СОУ „Христо Ясенов“ да премерят сили и да излъчат единия финалист, докато отборите на останалите три гимназии нямаха късмет при жребия и според регламента те трябваше да изиграят повече мачове по между си за да определят другия финалист.

Ученическите игри започнаха зрелищно още с първата футболна среща. След равенство 0:0 в редовното време между ПГТМ гр. Ботевград и СОУ гр. Самоков се прибегна до изпълнението на дузпи. Ботевградчани можеха повече да съжаляват за равенството, тъй като изпуснаха дузина чисти положения, а след равенството трябваше да разчитат на късмет си. Футболистите и на двата отбора бяха почти безгрешни от бялата точка, но в крайна сметка нервите на самоковци не издържаха и те сгрешиха 12-тата поредна дузпа. Така ПГТМ „Христо Ботев“ елиминира учениците от Самоков и оформиха втората полуфинална двойка с гимназията от гр. Ихтиман.

Сблъсъка за място на финала между СОУ гр. Елин Пелин и СОУ гр. Етрополе се очаваше с далеч по-голям интерес, имайки предвид възможностите и на двата отбора през последните години. Оспорван мач не се получи, защото тази година „ясеновци“ заложиха на ученици, които не са част от школата на Христо Стоичков и футболистите им в отбора бяха с далеч по-малки възможности. Учениците от Елин Пелин лесно спечелиха мача си с класически резултат 3:0, въпреки че 2 от головете бяха отбелязани от наказателни удари. Така СОУ „Васил Левски“ стигна до финала и очакваше съперника им да бъде определен в другия полуфинален мач между гимназиите от гр. Ботевград и гр. Ихтиман.

Втората среща на ботевградчани по нищо не отстъпваше на първата им по трудност, а и по интерес за зрителите на стадиона. Още в първите минути учениците от ПГТМ пресираха съперниците си от гр. Ихтиман и бързо стигнаха до откриване на резултата – 1:0. За тяхно съжаление не съумяха да запазят за дълго крехката си преднина и в ответната атака учениците от Ихтиман получиха право да изпълнят дузпа, след като техен съотборник бе повален от защитник в наказателното поле. Вратарят на ПГТМ гр. Ботевград за втори път се превърна в герой за отбора си, след като успя да отрази наказателния удар. До края на мача преобладаваха здравите единоборства и разправиите между футболисти и на двата отбора. Заради лошото си поведение ихтиманци завършиха мача в намален състав. В крайна сметка ботевградчани спечелиха с минимален резултат 1:0 и стигнаха до финала, на който трябваше да премерят сили с СОУ „Васил Левски“ гр. Елин Пелин.

Преди финалния мач статистиката за ПГТМ показваше, че последния финал, който отбора е изиграл е през 2006 година, когато побеждава ГПЧЕ гр. Правец с 3:1 и става областен първенец. Последния изигран финал на учениците от Елин Пелин е през миналата 2013 година, когато също играе срещу ГПЧЕ гр. Правец, но губи с минималното 1:0. Финалната среща започна далеч по-динамично от мачовете до момента. Поради факта, че са домакини учениците от СОУ „Васил Левски“ имаха психологическо предимство, но това вместо да им помогне, по-скоро ги накара да се отнесат високомерно към противника си и да допуснат ранен гол във вратата си - 1:0 за ПГТМ. Попадението силно мотивира момчетата от Ботевград и те почти не допускаха празни пространства за противника си и не даваха възможност да бъде атакувана вратата им. Така завърши първото полувреме. През втората част преобладаваха здравите единоборства и надиграване в средата на терена. Малко преди края на мача нещата за ПГТМ изглеждаха още по-лесни, когато състезател на Елин Пелин си изпусна нервите и удари без топка свой противник. Съдията непоколебимо показа червен картон и домакините останаха в намален състав. Вместо да се възползват от предимството си и да решат мача, учениците от Ботевград допуснаха изравнителен гол в последната минута от срещата. Отново победителя трябваше да бъде определен след изпълнение на наказателни удари. При рулетката от дузпи учениците от ПГТМ бяха безгрешни, а при едно от изпълненията ученик от Елин Пелин изпрати топката в аут. Съдбата обърна гръб на учениците от Ботевград при жребия преди игрите, но при дузпите на финала бе повече от благосклонна.
Областния първенец през 2014 година заслужено е ПГТМ „Христо Ботев“ гр. Ботевград.

Източник: balkanec.bg

Коментари (28)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 23 Март, 09:43

    evala momcheta n1 ste! 8)

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 23 Март, 10:01

    Евала, личи си че има футбол в ботевград, но нещо няма кой да инвестира май

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 23 Март, 10:08

    Хахаха само за футбол става. Футбол и чалга това е нова България! А пък тези не ги е срам от това да правят реклама на училището. Американски имитатори на боклучаво образование. Циганизация отвсякъде!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 23 Март, 10:09

    Две цигански училища! Само че така наречената "гимназия" в Ихтиман е в пъти по-добра за техните си циганета

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 23 Март, 10:14

    Хайде ПГТМ пак имат успехи и вие пак храните.... и да само да кажа в футболният отбор на ПГТМ няма нито едно циганче

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 23 Март, 10:26

    Здравко е голям!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 23 Март, 11:06

    Bravo momcheta!!!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 23 Март, 11:09

    Бате Здравко ще възобнови футбола в Ботевград!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 23 Март, 11:18

    ГПЧЕ не ви чувам??? хахахаах

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 23 Март, 12:50

    До 9 - гпче станаха 5-ти в България! Сега да видим вас :) Успех!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (208)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (60)
70% Complete