Четвъртък, 2 Май 2024, 07:58

"Пипи дългото чорапче" като финал от месеца, посветен на борбата с агресията

5 Декември 2012, 16:23
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 2350 0


Последната седмица на месец ноември бе посветена на идеята за толерантността и борбата с агресията в училище.

Ученици и младежи от Правец и региона имаха възможност да гледат презентации на теми за „Насилието сред младите” и да се запознаят повече с този проблем. Наред с образователните филми, с участниците в инициативата се провеждаха и занимателни игри, спортни състезания, конкурси и други, чиято цел бе да привлекат вниманието върху понятията агресия, насилие, конфликт, толерантност. Младежите бяха изключително активни и споделиха  както своето лично мнение по заданието, така и реални житейски ситуации, в които са се сблъсквали с насилие. Друг важен момент бяха предложенията на младите хора как обществото може да се пребори с този проблем.
На 4.12.2012 год. по повод финалa на месеца, посветен на борбата с агресията, в Правец гостува драматичен театър - Хасково с постановката "Пипи дългото чорапче",  вход свободен. На театъра присъстваха всички деца от 1 до 5 клас, както и всички деца от училищата в селата на община Правец.

"Театрално студио" по проект "Успех" към ОУ "Васил Левски", с преподавател Дочка Павлова, използваха момента и направиха среща с актьорите.

За финал беше организирано и младежко парти за учениците от двете гимназии, което се проведе в актовата зала на ГПЧЕ "Алеко Константинов",веднага след благотворителния концерт - "Да помогнем на Африка - за един по-добър свят".

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (206)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete