Понеделник, 20 Май 2024, 09:00

Плащаме глобите към КАТ по два пъти

27 Август 2012, 10:00
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 853 1


Стотици шофьори, които са си платили фишовете към КАТ, ще трябва повторно да внесат размера на санкциите си.
Причината за това е, че при справка в системата на Пътна полиция срещу техните имена глобата все още излиза като неплатена. На част от добросъвестните водачи, които са се издължили, глобата повторно им е събрана с данъците. Заради проблема в момента тече проверка от разследващи от Икономическа полиция, които изясняват по какви сметки са отивали парите от санкции. Единственият начин, за да се докаже, че фиш е платен, е водачът да си пази платежното нареждане. Поради минаването на години обаче повечето нарушители отдавна са изхвърлили документа доказващ, че сумата е преведена.
П. Иванов от Русе се е сблъскал точно с тези неуредици в администрацията. Той си заплатил фиш от 20 лева през 2011 година. Като Иванов е един от малкото водачи, пазещи документите, с който доказва, че се е издължил.
„Аз съм самоосигуряващо се лице и декларирам доходите си по член 50 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица. Трябваше да ми върнат 150 лева, които бях надвнесъл като данъци. Оказа се обаче, че с акт от НАП ми бяха удържали втори път фиша, защото от КАТ са изпратили данните ми към данъчните, че имам неплатена глоба”, разказа Иванов.
От Националната агенция по приходите му казали, че това става често и трябва да подаде молба с копие от платежното нареждане, с което е платил. Шофьорът се върнал в КАТ, откъдето му направили справка в системата, която показала, че той дължи още своите 20 лева. За свой късмет водачът използвал от години интернет банкиране, благодарение на което му се пазят всички платени суми. Като отишъл в КАТ, си взел и копието от платежното нареждане.
„Вие разбирате ли, че аз не съм икономист. Съжалявам, но в системата излиза неплатено”, бил коментарът на служителката в КАТ-Русе.


Източник: novinar.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 27 Август, 19:55

    Да им пикая на системата ! :x

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (254)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (139)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete