Петък, 17 Май 2024, 14:51

ПМГ кандидатства по проект за трансгранично сътрудничество с община Бояновац (Сърбия)

27 Декември 2015, 10:05
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2022 0


ПМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров"-гр.Ботевград има възможност да кандидатства по първата покана за набиране на проектни предложения по Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег - ИПП България - Сърбия 2014- 2020, Приоритетна ос 2. Младежи, Специфична цел 2.1. Умения и предприемачество.

Водещият партньор ПМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров"-гр.Ботевград, Република България и Община Бояновац, Република Сърбия в качеството си на партньор, ще участват в подготовката на проектно предложение с наименование „ Business skills trainings and networking in the Cross-Border Area of Bulgaria-Serbia" (Бизнес обучения и работа в мрежа в в трансграничния регион България - Сърбия).

Стойността на проектното предложение е до 200 000 /двеста хиляди/ евро, като бюджетът ще бъде разпределен поравно и за двете партниращи си страни. Не се изисква осигуряване на съфинансиране от страна на българския партньор за реализиране на дейностите по проекта.
Основна цел на проекта е да се подобри бизнес средата в региона на Община Ботевград и Бояновац чрез провеждането на обучения по предприемачество за младежи до 29-годишна възраст. Специфична цел на проекта е повишаване компетенциите на младежите до 29-годишна възраст за стартиране на бизнес, както и увеличаване на броя на предприемачески инициативи в трансграничния регион на България — Сърбия.

В рамките на проекта ще бъдат изпълнявани следните дейности:
Дейност 1:Провеждане на секторни анализи за възможностите за развитие на предприемачеството в трансграничния регион.
Дейност 2:Разработване на методология за провеждане на обучения по предприемачество.
Дейност 3:    Закупуване на инфраструктура е-Академи по предприемачество.
•  Дейност 3.1.: Закупуване на ДМА и оборудване за функционирането на е-Академия;
•  Дейност 3.2.: Закупуване    на    електронна    инфрастуктура(платформа)    за
функционирането на е-Академия.
Дейност 4:   Разработване на обучителни материали по предприемачество.
Дейност 5:   Разработване на компютърно-симулационни игри по предприемачество.
Дейност 6:   Провеждане на обучения по предприемачество
• Дейност 6.1.: Провеждане на присъствени обучения.
• Дейност 6.2.: Провеждане на обучения в електронна среда.

За успешното участие на ПМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров"-гр.Ботевград в рамките на описаните действия е необходимо съгласие на Общинския съвет на Община Ботевград за включване чрез подписване на споразумение с партньор Община Бояновац, Република Сърбия и окомплектоване на изискуемите документи съгласно изискванията на Програма Интеррег ИПП ТГС България-Сърбия 2014-2020. На предстоящото редовно заседание на ОбС на 29 декември  съветниците ще вземат решение да подкрепят кандидатстването на учебното заведение по програмата. Освен това ще е необходимо да:
1. Даде съгласие активите, предмет на проекта да бъдат използвани безвъзмездно за целите на проекта в продължение на 5 (пет) години след приключването му.
2. Даде съгласие ПМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров"-гр.Ботевград да използва временно собствени средства при изпълнение на проекта до тяхното възстановяване от Програмата.
3. Ще упълномощи директора на ПМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров"-гр.Ботевград да подпише споразумение за партньорство с Община Бояновац, Република Сърбия при условията на Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег - ИПП България -
Сърбия 2014-2020.
4.Ще възложи на директора на ПМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров"-гр.Ботевград да осъществи всички необходими стъпки по съвместното кандидатстване, реализацията и отчитането на проекта.

 


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (247)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete