Понеделник, 29 Април 2024, 06:19

ПМГ ТВ представи продукцията "От 1-во око" на живо от малък салон на читалище "Хр.Ботев"

26 Юни 2014, 23:26
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1840 6


Какво е училище без клуб ”Училищни медии"? Има ли смисъл да си информиран, какво се случва в любимата гимназия? Отговор на тези въпроси дадоха 10 ученици от ПМГ”Акад проф. д-р Асен Златаров" тази вечер в продукцията „От 1-во око” на ПМГ ТВ, която направи годишен телевизионен обзор на всички училищни прояви.
 
Четиримата водещи Мартина Тодорова, Теодора Христова, Стефан Върбин и Стоян Клюнков представиха не само пъстрия живот в Златаровската гимназия, но и безупречната журналистическа дейност на учениците в клуб ”Училищни медии”. Той е създаден преди година и половина с ръководител Стефка Граматикова, учител по Български език и литература в учебното заведение. По нейна идея е създадена ПМГ ТВ, която работи в рамките на проект „Успех” от февруари 2013 г.
 
Водещата Паулина Георгиева даде старт на предаването на живо от импровизиран мултимедиен екран. „Всъщност искаме да ви покажем от първо лице, животът на Ботевградската гимназия през изминалата учебна година и  да видите, как тупти сърцето на ботевградските Златаровци”, казаха още Теодора и Стефан.
 
Участниците в клуба първоначално са обявени за досадни папараци, но това не ги отказва да бъдат навсякъде - в класните стаи, когато техните съученици представят своите знания под формата на различни атрактивни уроци , когато печелят призови места в областни и национални олимпиади, също когато се мъчат над малки и големи матури, когато празнуват и се забавляват, направиха два филма - за гостуването на българската група в Италия и на италианската в България. Труд , с който да показваш успехите на другите. След зареждане на батериите през лятото с новия учебен звън на 16 септември 2013, започнаха снимките за годишния телевизионен обзор. Той е синтез от репортажи, които екипът на ПМГТВ излъчи в малкия салон на Народно читалище „Хр.Ботев” от 18.30ч. В редуциран вид той представи хронологично следните събития:
 
16 септември - 128 ученици се вливат в редиците на Златаровската гимназия. Скъп гост е министърът на младежта и спорта проф. Марияна Георгиева. Заедно с кмета Георги Георгиев, дават своите обещания съответно за по-хубав физкултурен салон и за почивка на Черноморието на първите 20 отличници.
 
11 октомври - Клуб „Благородно сърце” с ръководител Ценка Пеева даряват книги на възрастните хора в Дом за стари хора „Адриан Атанасов”.
 
30 октомври - Благотворителен концерт „Заедно да дарим надежда” по идея на Илина Ванцова от 12 „а” клас в помощ на бащата на техни съученици.
 
31 октомври - честване на два празника в едно тържество - Хелоуин и Денят на народните будители. Всичко започва, когато баба Яга се приземява в ПМГ. Следват конкурси за най-оригинален тиквен фенер и табло, за най-атрактивен костюм  и табло, маскен карнавал.
 
Най-хубавите християнски празници минават под знака на благотворителността през декември:
2 декември - Коледен базар „Деца помагат на деца” за 10-та поредна година в помощ на съученици. Събраните средства  са 1 254,80 лв. Инициативата се провежда традиционно по идея на Ценка Пеева. По нейни думи сумата с всяка изминала година расте. Формиран е и фонд с част от събраните средства в помощ на нуждаещи се Златаровци.
 
Януари 20014 - учредено е училищно настоятелство. Нуждата от него се обсъжда от години, но вече е факт.
 
8 февруари - 50+5=55. Рожден ден на директорката Даниела Колева и 5 години от постъпването й като ръководител на ПМГ.
 
14 февруари - стрелата на Кубидон прелетя над главите на всички учители и ученици в гимназията и прободе едно момиче на ПМГ ТВ. Въпросите на репортерите не спират - „Кой празник предпочитате да празнувате - Свети Валентин или Трифон Зарезан?”,  „С какво искате да изненадате едно момиче?” и т.н.
 
16 февруари - патронен празник-
Презентация на клубовете по проект „Успех” в Исторически музей
- клуб „История на моя град, училище и род” с р-л Цанка Маркова, създаден по повод 100 години гимназия в Ботевград:
- клуб „Училищни медии” с р-л Стефка Граматикова
- клуб „Арт студио” с р-л Радка Иванович с 4 реализирани проекти
- клубове „Природолюбители” с р-л Теменужка Христова и „Моят екологичен свят” с р-л Радка Гетова, които разказаха Асен Златаров
 
Урок ”Опазване на околната среда” под формата на съдебен процес в една от залите на Ботевградския съд. В ролята на съдия видяхме Ралица Илиева и съдебни заседатели Мина Панова и Силвания Стоянова. Присъстваха италианските гости на гимназистите.
 
Мартина Тодорова спечели второ място в Международния конкурс „Радост край брега” в категория литературно творчество за разказ.
 
Месец март
- за трета поредна година ПМГ отбелязва международния празник на числото Повече от 40 ученици се включиха в кулинарна изложба на сладкиши, украсени с математическата константа.
- Учениците от 5 и 6 клас подредиха изложба с мартеници и табла за Великден
 
Месец април - заваляха резултати от олимпиади, от състезания и конкурси. Мартина Георгиева на живо попита директорката Даниела Колева, с кои успехи на Златаровци се гордее най-много?
Г-жа Колева подчерта, че изминалата учебна година бе много динамична, изпълнена с много труд. „Всички ваши успехи са значими за мен, всички работихте като един екип на много фронтове, за което много ви благодаря. Вие сте един голям организъм, който диша и работи”, каза с признателност тя. „Гледайки всичко това, аз си казах - няма нужда да пища доклад за края на учебната година. С труда на г-жа Граматикова ще се представя пред Регионалния инспекторат”.
 
22-25 април - Дни на отворените врати, състояха се серия от открити уроци по различни учебни дисциплини, представени основно от 8 клас.
 
Пролетен маскен бал със специален дрес код - черно и бяло. Водещи бяха Йонка Вутева и Марк Цеков, а всеки клас бе избрал „крал” и „кралица”, които се съревноваваха за приза на-добре танцуваща двойка в две възрастови категории.
 
10 май- откриване Дните на абитурентите;
12 май - ден на 2 „а” клас , 13 май - дена на 12 „б” клас. Зрелостниците отправиха послания към учениците от по-малките клсове и  благодарности към своите учители
14 май - изпращане на Випуск 2014 , стаите са украсени от 11 „а” и 11 „б” клас. Акцент в програмата бе шоу по подобие на „Две капки вода”.
 
Девойките на ПМГ станаха републикански шампиони по баскетбол в първенството в Габрово. Миналата година те бяха вицешампионки в ученическите игри по баскетбол, което им даде право за участие в световното първенство в Кипър.
 
24 май- най-бляскавото събитие - абитуренски бал,  винаги в Деня на славянската писменост и култура.  Класните ръководители Цветанка Петрова и Петя Кузмначовска са подложени на най-вълнуващите интервюта, преди раздялата със своите възпитаници.
 
22 март и 3 юни  - посрещане на българските приятели в италианския град Фумане и на италианските връстници в Ботевград. Втората и третата година от двустранното сътрудничество роди два филма - „Италия през слънце и вода” и „В зелена България”.
 
Месец юни - два спектакъла:
„ Женско царство” с участието на гимназистката Габриела Георгиева във втората премиера на пиесата ;
Представяне на тиинейджърската пиеса „Час на класа” на театрално студио „Сълза и смях” с ръководител Дивна Николова.
 
26 юни - Заключителна изява на клуб „Моят град, училище и род”. Церемония по връчване на Оскари в Исторически музей от Цанка Маркова - ръководител на клуба на най-активните участници - Петър Цанов - Мистър „Последен момент”, Ина Дакова - Мисис „Искрено и лично”, Веселка Амповска - „Тихата стъпка”, Веселка Дилянова - „Работната пчеличка”, Марина Петрова - „Добра душа”, Ралица Илиева - „Лошото момиче”. Цанка Маркова пък получи подарък-закачка - кофа, като компенсация за друга кофа, която нейните „питомци” счупили.
 
23 юни -Връчване на дипломи на Випуска 2014 на 52-ма зрелостници.
 
В края на ученическата проява, водещата Мартина Тодорова през сълзи и извън сценария благодари на г-жа Стефка Граматикова от името на клуб „Училищни медии” и произнесе заключителни слова. „Положихме страшно много усилия да станем професионални папараци, неочаквано бързо изминаха двете години - най-вълнуващите, най-полезните в моя съзнателен живот. Две години, изпълнени с усмивки и напрежение, но години, белязали съзнанието ми за цял живот”. Марти цитира Сократ, който е казал „Ученикът не е съд, който трябва да запълниш, а факла, която трябва да запалиш” и допълни „В нашите сърца, Вие запалихте не факли, а пожари, когато бяхме слаби, Вие бяхте до нас, бяхте наша упора, стремяхме се да бъдем ваше копие, защото бяхте за нас идеал”.

Ръководителят на клуба Стефка Граматикова от своя страна заяви, че учениците, създали това предаване са само 10. „Един малък екип, който положи неимоверни усилия да бъде там, където Златаровци правят нещо добро. Участниците в клуба научиха един много важен урок - за да бъдеш част от утре, днес подай ръка на този до теб и на този след теб, поговори с него, може би това е тайната на човешкото съществуване, която все търсим”. В заключение Граматикова покани на сцената и онези, които помагаха доброволно на клуб „Училищни медии”. Тя изреди имената на Мирела, Петя, Влади, Ники, Веско, Диляна, Йоана, Марк.
Предаването на живо завърши с обещанието на директорката Даниела Колева, че и да има, и да няма проект „Успех” духът в гимназията ще продължава, и тя ще финансира всички клубове.


Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 27 Юни, 07:37

    Бяхме прекрасни ! Справихме се отлично !

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 27 Юни, 09:35

    Браво на вас страхотни сте

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 27 Юни, 16:36

    Хубави чорапки :lol:

  • 4.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 28 Юни, 16:11

    Поздравления за Светли, който още веднъж показа класа в работата си!

  • 6.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete