Сряда, 1 Май 2024, 23:36

По 10 фирми са заявили участие в две обществени поръчки на Община Ботевград по ОП "Региони в растеж"

2 Февруари 2016, 15:29
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2921 46


10 фирми са подали документи за участие в обществена поръчка  с предмет: „Обследване за енергийна ефективност и сертифициране на сгради от жилищна, образователната и културна инфраструктура на територията на гр. Ботевград, по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020”.

С оглед избор на изпълнител, комисия от общинската администрация с председател  Румен Христов – зам. кмет на община Ботевград разгледа на 26 януари 2016г представените документи. Извършена бе проверка на документите на участниците, по реда на тяхното постъпване за съответствието им с критериите за подбор, поставени  с предварително обявените условия от Възложителя, съгласно публикуваната публична покана и указанията за участие в процедурата.

Само две от фирмите са допуснати до следващ етап - разглеждане и оценка на „Техническо предложение за изпълнение на поръчката”. Това са „Технострой Инвестконсулт”ЕООД и Климакомерс ООД. Фирма „Енержи Уей”ООД е отстранена от по-нататъшно участие в обществената поръчка. Причините, посочени от комисията в протокола са, че след детайлно преглеждане за наличието и редовността на представените документи за подбор, комисията установи, че приложените от участника образци на декларации,списъци, техническо предложение и ценова оферта не съответстват на бланките на Приложенията, които са неразделна част от Документацията за участие в обществената поръчка.

Останалите 7 фирми в  срок от три работни дни от получаване на протокола трябва да предоставят допълнителни приложения и декларации към документите си. Тези фирми участници са „Ефект 1”ЕООД, „Диамант БГ” ЕООД, ДЗЗД „Билдконсулт-БилдконтролЕЕ”, „Архонт”ЕООД, Центътр за изпитване и европейска сертификация”ЕООД, „Неко терм”ООД и „Енерджидизайн”ЕООД.
 
 
10 са и фирмите-кандидатствали в обществената поръчка на Община Ботевград с предмет: „Извършване на обследване на сгради за установяване на техническите характеристики, свързани с изискванията по чл. 169, ал. 1, т. 1-5, ал. 2 и ал. 3 от Закона за устройство на територията (ЗУТ) и изготвяне на технически паспорти съгласно чл. 176а от ЗУТ, по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020“.

Комисия от общинската администрация с председател  Румен Христов-зам. кмет на община Ботевград разгледа на 25 януари 2016г представените документи и допусна до следващ етап от обществената поръчка - разглеждане на Техническо предложение – Приложение № 3 участникът „Мултиплекс инженеринг”ЕООД. Фирма „КимаКонсуклт”ЕООД е отстранена от по-нататъшно участие, поради това че комисията констатира, че във всички изброени приложения на фирмата -участник липсва логото на Европейския съюз и Оперативна програма „Региони в растеж”. С оглед на това комисията счита, че така представената оферта от участника не отговаря на предварително обявените от Възложителя условия.

Останалите 8 фирми трябва в срок от три работни дни от получаване на протокола трябва да предоставят допълнителни документи. Това са „Агрико Консулт” ЕООД, „Консуклтантска инеженрна Група” ООД, „Бул Строй Инженеринг”АД, „Дакарх” ЕООД, „Технострой-Инвестконсулт”ЕООД, „Богоев Консулт”ЕООД, „Институт  за управление на програми и проекти” ООД И „Тобо ИНВЕСТ”ЕООД.
 
 
 
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (46)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 2 Февруари, 17:12

    Mирише ми на далавера!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 2 Февруари, 17:21

    Отпуши си носа!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 2 Февруари, 17:26

    Те сигурно са навързани една с друга чоне половината.....как ли няма 20 фирми да се натискат за обществени поръчки,тия на друг ги разправяйте.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 2 Февруари, 17:40

    То по същия начин имаше и 10 кандидати за кмет - хвани единия, удари другия...

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 2 Февруари, 18:05

    От десетте ударихме най-неграмотния и най-лъжливия.Честито!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 2 Февруари, 18:22

    Ама ударили ли сме го????

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 2 Февруари, 18:25

    Защо двата сайта "забравиха" да публикуват крайното класиране за Кмет на месеца? Все пак нашият кандидат зае призово място - трето.....от пет кандидати,като нито един от останалите няма собствена интернет мрежа за гласуване.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 2 Февруари, 18:38

    Изчезвай,грешка-кмет,отивай си докато е рано!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 2 Февруари, 19:48

    9 колко ти плащат да пишеш глупости.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 2 Февруари, 19:53

    9 много си прост.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (204)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete