Петък, 29 Март 2024, 10:44

Под ръководството на Районна прокуратура – Етрополе се води разследване на хулигански действия

18 Май 2022, 12:24
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 778 6


Под ръководството на Районна прокуратура – Етрополе се води разследване на хулигански действия, извършени от мъж по време на събор в с. Малки Искър

Районна прокуратура – Етрополе привлече в качеството на обвиняем 33-годишния В.И. за извършено от него престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. 1 от НК.

На 15.05.2022 г. в центъра на с. Малки Искър, община Етрополе, В.И. предизвикал скандал на публично място по време на провеждане на традиционен събор на селото. Той нанесъл безпричинен побой на В.Г. - ударил го с глава в лицето, а след това с дървен кол в главата.

Агресивният мъж взел брадва и я размахвал хаотично с насочено острие към намиращите се около него гости на празненството. Замахнал я към лицето на В.А. и го наранил в областта на ръката. В.И. нападнал и случайно преминаващия пътното платно Н.П., удряйки го с глава в областта на устата, а след това насочил брадвата към главата на пострадалия.

Обвиняемият продължил с хулиганските си действия, размахвайки брадвата към разпръсналата се тълпа и в присъствието на пристигналите на място полицейски служители. Мъжът оказал съпротива при задържането му.

С непристойните си действия В.И. грубо нарушил обществения ред и изразил явно неуважение към обществото. Деянието му се отличава с изключителна дързост.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Етрополе В.И. е задържан за срок до 72 часа. Предстои съдът да разгледа внесеното от прокуратурата искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

По данни от извършена справка, през 2017 г. спрямо обвиняемия е влязла в сила осъдителна присъда за престъпление по чл. 119, вр. чл. 115, вр. чл. 20, ал. 2 от НК – убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана.



Източник: Пресцентър – Апелативна прокуратура София

Коментари (6)

  • Отговори (6) (0)
    1. добавен от: Анонимен 18 Май, 20:58

    Ми тозй тиквеник защо още е на свобода през тези години?
    Май- правосъдието ни е много слабо за някой хора!!!
    В ТАЗИ ДЪРЖАВА ПРАВОСЪДИЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА!!!

  • Отговори (5) (0)
    2. добавен от: Анонимен 18 Май, 23:03

    Затвор за този мангал. Или направо смърт

  • Отговори (2) (0)
    3. добавен от: Анонимен 20 Май, 00:24

    А какво ще кажете за човека от Етрополе,минавал от там случайно.Да си се движиш по пътя и да те нападнат с брадва,да те удрят и бият без каквато и да е причина.Просто си бил на неправилното място.А закона къде е?Къде е гражданското общество?Ако това се случи в нормална държава,този ром до живот ще търка наровете в затвора.А тук споразумение за две-три години и отново навън да пребие някой друг.Прокуратура и съд спите ли?Не допускайте такива изроди да са на свобода.Утре може да е вашият баща,чичо,син ,приятел.Как ще реагирате?

  • 4.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 21 Май, 17:04

    Много знаете да пишете всички ама никой от вас който е писал не е бил там такаче замълчете си по-добре то ще се покаже в съда кой е виновен кой не

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 21 Май, 23:25

    То е ясно.Научи се да пишеш грамотно номер 5.Със сигурност виновният е В.И.И ако имаше съд В.И.нямаше да е на свобода след предишните му деяния.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete