Четвъртък, 28 Март 2024, 20:40

Подновяване на мебелите - откъде да започнем?

26 Февруари 2023, 07:36
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 532


Когато у дома започваме освежаващ ремонт, чиято основна цел е подновяването на старите мебели с по-нови и функционални, трябва много добре да обмислим стъпките за действие. Правилният план за действие може да ни спести не само време, но и финансови средства. Ако обмислим в детайли и подробности последователността на всички аспекти от дома, със сигурност ще имаме голяма преднина.

Откъде да започнем подновяването на мебели у дома?
Нека разгледаме стаите една по една за да се ориентираме най-лесно в правилния им ред за освежаване. Най-добре е да започнем с подмяната на мебели от главните помещения в апартамента:

Коридор
– антрето е първото помещение, което човек вижда, когато влезе в дома си. Подходящо е да съобразим цветовете на мебели, които ще използваме, с неговата големина. В случай че нямаме много място, можем да създадем визуална илюзия за пространство чрез използването на по-светли цветове. Можем да позиционираме портманто с огледало, тъй като с тази мебел ще ни бъде много удобно, когато се подготвяме за излизане, поради функционалността ѝ. Освен това ще помогне за оптическата илюзия за уголемяване на пространството. Можем да добавим контрастни детайли, за да разчупим облика и да създадем усещане за уют, като рамки за ключове в друг цвят или любима картина в ярки тонове.

Хол
– всекидневната е мястото, на което прекарваме най-много време, а и често посрещаме гости в нея. Трябва да заложим на функционални мебели, които да бъдат удобни за използване и да внасят усещане за комфорт. Подходящо е да използваме висящи стелажи, които да украсим със семейни снимки или други сантиментални вещи. Важно е да обмислим добре дали имаме нужда от разтегателен диван. В повечето случаи, това е много добра идея, тъй като позволява допълнителни места за спане.

Спалня
– това е много важно помещение във всеки дом. Когато избираме подходящите палитри за нея, най-добре е да не залагаме на твърде ярки цветове, тъй като те пречат на качествения сън. Трябва да обърнем специално внимание на гардероба. Добре е да се насочим към подходящ и функционален вариант, който да събира всички дрехи и да има място за достатъчно закачалки. При неудобство по време на сън, може да обмислим идеята за подмяна на матрака.

Кухня
– най-важното за кухнята е да бъде достатъчно функционална и удобна за готвене. Шкафовете трябва да бъдат съобразени с обема на вещите, които прибираме в тях. Можем да добавим интересни акценти по стените, като закачалки за кърпи и ръкохватки за горещи тави. Така ще направим помещението едновременно модерно и удобно.

Не бива да забравяме да обърнем внимание на градината, ако имаме такава. Можем да използваме различни видове градински мебели и за двете места. Ако разполагаме с достатъчно пространство, можем да направим кът за отдих. За целта би било подходящо да добавим удобен хамак или друга подобна мебел.

Ако не разполагаме с дворно пространство, то терасата може да се превърне в уютно кътче. Компактна маса със сгъваеми столове може да се позиционира отлично дори при ограничено свободно място.

Какво да имаме предвид при избора на ново обзавеждане?
Винаги когато избираме ново обзавеждане за апартамента си, е правилно да съобразим нужните функционалности, които искаме да притежаваме у дома. Трябва да организираме всичко максимално удобно и комфортно, така че да не ни се налага ремонт всяка година. Винаги трябва да сверяваме добре размерите в каталога, за да няма разминавания при напасването, съветват от онлайн магазин Aiko XXXL.

Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete