Понеделник, 20 Май 2024, 02:45

Подписалите политическата декларация кандидат-кметове обявиха мотивите си

8 Октомври 2015, 13:43
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3476 128


Седемте кандидати за кмет на Община Ботевград обявиха днес официално мотивите си по повод подписването на политическата декларация за честни избори в предстоящия местен вот. 
 
Кандидатът за кмет на Реформаторски блок Яница Иванова заяви, че за последните 4 години е показала толерантно отношение към всеки един нейн толерантен опонент. „Така смятам да продължа”, посочи Иванова и допълни точно и ясно „За мен изборите не са бойно поле, на което да си вадим на показ личния живот и неща, които не сме успели да направим, а да кажем какво смятаме да направим”. Относно трета точка в декларацията за промяна в досегашния модел на управление на общината, тя заяви че 12 години е достатъчно дълъг период за самоуправление и е време за ново управление.
 
Адв. Христо Якимов, кандидат за кмет от Българска Социалистическа Партия изведе като водещ мотивът си за стремеж към спазване законите на страната. „Измина почти половината от предизборната кампания и сме свидетели, как тя се води точно от един кандидат за кмет”, посочи Якимов. Според него се преминават всякакви законови и морални граници, като се използва публичен административен ресурс в кампанията, независимо, че е забранено. „Въпреки,ч е подадохме жалби до ОИК, това нещо не спира. Считаме,че е крайно време да спре тази порочна практика и нашата декларация е своебразен апел това да стане. С тази декларация поемаме ангажимент пред обществеността, че ще спазваме приличие и една хигиена на предизборната кампания, която ще водим толерантно без лъжи нападки по отношение на останалите си опоненти ”, подчерта кандидатът за кмет от БСП. Относно тона на предизборната кампания Якимов посочи, че би желал тя да бъде състезание на идеи, а не очерняне на конкурентите.
 
Кандидатът за кмет от местна коалиция „Радетели за Ботевградска община” Павлин Марков заяви, че има институции, които да се произнесат има ли или няма виновни за нарушаване на Изборния кодекс. „Не сме ние хората, които можем да кажем това. Ако някои хора са се заблудили, че могат да бъдат вечни в постовете си, това не може да стане. Хората трябва да разберат, че е нужна промяна в Ботевградска община. Ако някои не го разберат на тези избори, ще дойде време на следващите или на по-следващите избори ще го разберат. Колкото по-рано обаче се случи това, по-добре ще бъде за всички ни”. 
 
„Подписах тази декларация с ясното съзнание, че всички кандидати за кмет на община Ботевград трябва да имаме равен шанс и равен старт в предизборната надпревара”. Това каза Георги Стефанов Георгиев от Българска Социалдемократическа партия. Той изрази мнение, че за него няма врагове, а опоненти, всеки с определени различия по управлението на общината. „Тази декларация има морална стойност. За съжаление обаче защо някои кандидати не искат да я подпишат. Бих казал, стига със страха и с манипулациите”, каза още Георгиев.
 
Арх. Димитър Маринов от „Национален фронт за спасение на България”  заяви, че свободните хора в Ботевград са очаквали точно това, което са направили 7-мата кандидати за кметове, а именно подписването на декларацията. „Радвам се, че успяхме да постигнем това. Радвам се,ч е показахме на всички, че сме научили уроците на историята и вярвам, че това е началото на едни по-добри времена за нашата община”.
 
 
Кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ инж. Цанко Цанов посочи,  че е подписал декларацията за толерантност и недопускане на лични нападки, воден от тезата, че след като минат  предизборната кампания и изборите на 25 октомври всички трябва да могат да ходят спокойно в града и Общината. „След всичко това смятам, че трябва спокойно да се поздравяваме и да се гледаме в очите. В Библията се казва, че всеки един трябва да се отнася така с човеците, както иска той и те да се отнасят към него”.
 
Антон Стоянов, кандидат за кмет от ПП „Атака” заяви, че е подписал декларацията, воден от желанието, че след като живее в Ботевград, иска да вижда едни усмихнати и приветливи хора, живеещи в един хубав, модерен европейски град. „Защото не искам аз да бъда закона, искам законите да се спазват и да има между хората добро отношение, усмивки и радост, а не намръщени лица”, посочи още Стоянов.
 
 
Относно отказа на двамата кандидати за кметове Иван Гавалюгов и Ангел Ангелов да се подпишат в декларацията, Владимир Танев заяви, че по никакъв начин няма да си позволи да коментира техните  аргументи. „Достатъчно уважавам и двамата, за да си правя интерпретации на техните позиции”. За кандидат-кметът на местна коалиция ОББО Георги Цветанов Георгиев, Танев заяви, че не е бил поканен да подпише политическата декларация главно, заради трета точка в декларацията – „Категорична промяна във феодалния и корупционен начин на еднолично управление на Община Ботевград през последните 12 години”. Владимир Танев обаче посочи, че ако той поиска да я подпише, вследствие на разгласяването по медиите, евентуално може дабъде дадена такава възможнсот: ”Ще помислим, в крайна сметка това няма да бъде мое решение, дали Георги Цветанов Георгиев ще се присъедини към декларацията с подписа си. Това ще зависи от волята и желанието на 7-те вече подписали я кандидати за кмет на общината", каза още Танев. Според Антон Стоянов обаче  неговото присъединяване няма да кореспондира със смисъла и съдържанието на политическата декларация.
 
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (128)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 8 Октомври, 14:37

    Balkanec vie li veche ste tribunata na toq bolniq Tanev?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 8 Октомври, 15:16

    Абе точно вие ли говорите за честна кампания, дето разпространявате разни жълти вестничета и дебнете да скъсате плаката на Георгиев 5 минути след като е залепен! Не ви е срам!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 8 Октомври, 16:00

    Нека късат! След 25-ти октомври той ще продължи да къса тях! 8)

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: агентът 8 Октомври, 16:27

    Аз не разбирам този Танев как успява едновременно да съчетава няколко роли. На ищец по дело срещу Община Ботевград за едни 100 хил. лв., на ответник по дело от Община Ботевград за едни 40 хил. лв., на ПР на ГЕРБ и Цанко Цанов, на някакъв политически медиатор, на софиянец-журналист, трогнат от тежката съдба на поробения ботевградски народ и решил да стана съвременнен поет-революционер ...

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 8 Октомври, 16:48

    Смешно е да подписват някаква декларация и всяко тяхно изявление да е плюене по Георгиев.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 8 Октомври, 17:05

    На теб говоренето на истини на плюене ли ти прилича №5 или агитираш всички да станат нравствени олигофрени като въпросния,когото защитаваш?

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 8 Октомври, 17:07

    Тане , какво решаваш ти бе , плехар ? :lol: :lol: :lol:

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 8 Октомври, 17:32

    Гласуваш за гавалюгов получаваш георгиев!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 8 Октомври, 17:44

    Аааа не №8 - бащицата е неповторим......

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 8 Октомври, 18:11

    ЕЙ СМЕШКОВЦИ С ТОВА ПОКАЗВАТЕ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ЧЕ ВИ Е СТРАХ ОТ ПОБЕДАТА НА ГЕОРГИЕВ И СТЕ СЕ ОБЕДИНИЛИ ДА ПОДЕЛИТЕ ВЛАСТА БРЕ ЦИРГСДЖИИ СРАМОТА.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (254)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (139)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete