Петък, 3 Май 2024, 15:14

Подписан е първият договор за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради на територията на гр. Етрополе

19 Февруари 2015, 09:53
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 2147 21


На 18.02.2015 г. в сградата на Община Етрополе беше подписан първият договор по Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради между инж. Богомил Георгиев – кмет на община Етрополе и г-жа Иванка Генчева – Председател на управителния съвет на Сдружение на собствениците на жилища в бл. 12-Елаците 99 в кв. 20, гр.Етрополе. Преди подписването на самия договор г-жа Генчева изказа искрени благодарности към екипа по ,,Проекти и програми'' в Общинска администрация – гр. Етрополе за изключителната експертност и съдействие, което са оказали по време на цялата процедура  по кандидатстване.
            В сдружението участват 53 апартамента от общо 54 в трите входа на сградата. За краткия срок от старта на програмата, сформираното сдружение е изпълнило успешно всички етапи, предхождащи подписване на договора за целево финансиране. Те включват: регистриране на сдружението по реда на чл. 25, ал. 1 от ЗУЕС, подписване на протокол от общото събрание за кандидатстване и за осигуряване на достъп до всички обекти, както и сключване на договор между сдружението и Общината. Предстои Община Етрополе да внесе в областна администрация-София област пакета от документи, необходими за изготвянето на следващия договор – между Общината, Областния управител и Българска банка за развитие.
            Към момента в Общината успешно са се регистрирали четири Сдружения на собствениците. По последни указания допустимите за финансиране сгради на територията на Общината са 17.
            Припомняме, че първата и най-важна стъпка, която трябва да направят собствениците на самостоятелни обекти, е да учредят и регистрират Сдружение на собствениците (СС) в най-кратки срокове. След учредяване на СС, в 14-дневен срок от провеждането на учредителното събрание, по реда, предвиден в закона, се извършва регистрацията на СС в Общината. СС се вписва и в регистър БУЛСТАТ. Сдружението провежда общо събрание за вземане на решение за кандидатстване, като спазва стриктно реда и образците, определени с Методическите указания по програмата.
            Сдруженията на собствениците заявяват интерес пред Общината, чрез заявление за участие в програмата на базата на взето решение от не по-малко от 67% от представените идеални части в сдружението и съгласие на 100% от собствениците, за кандидатстване по програмата и за осигуряване на достъп до всеки самостоятелен обект от етажната собственост по предварително съгласуван график за строително-монтажни дейности.
            Заявленията се окомплектоват и се подават в Общината до обявяване изчерпване на средствата за финансова помощ.
            Гражданите могат да получат отговор на въпроси, свързани с Националната програма за енергийна ефективност на тел: 0720/ 68252 и на място в Община Етрополе: етаж 3, стая 313.


Източник: balkanec.bg

Коментари (21)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 19 Февруари, 11:35

    Точно така - целта им е да ви вземат жилищата! Никакво Сдружение на собственици не е наложително, за да се направи изолация на жилища! Интересно защо казват - "саниране", да не е насиране? И то при условие, че дадено жилище има от 36 апартамента нагоре Ами другите под 36 За тях няма ?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 19 Февруари, 11:38

    Парите идват от нашите данъци, и хич не сме доволни от ВАШАТА идея с НАШИТЕ пари да санирате малка част от панелките, като налеете огромен ресурс във ВАШИТЕ фирми.
    Ай сиктир.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 19 Февруари, 11:54

    Хм... Четох едни разяснения/договори, публикувани о за разяснение на процедурата... Ако съм дал апартамента под наем (или пък ми е офис) бих бил луд да се съглася със санирането...
    Защото това, което разбрах от публикуването: Общината ми дава оферта дали съм съгласен да платя санирането. В договора пише, че аз нямам думата да избирам фирма. Нямам думата да контролирам СМР. Ако стойността се промени (какво са се разбирали общината и избраната фирма - нямам достъп до този процес), съм задължен да я платя веднага, след като общината ми обяви крайната сума. Длъжен съм да платя аванс 500лв още при подписване на договора и преди започване на ремонта... И т.н. и т.н... Ами мерси.. Искрено бих се учудил ако в блок с поне 36 апартамента, няма нито един наемодател...

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 19 Февруари, 13:24

    Ама като не искате никой не ви насилва стойте си в кочините и това е.Какво коментирате нали вашите жилища няма да санират.По сле ще питате АМИ НАШТЕ?,ама нямаааа и така трябва.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 19 Февруари, 14:33

    Избягват отговори на едни простички въпроси и вече се издирват саботьори.Може ли сдружението на собствениците,когато се запознае с проекта,да се откаже?Ако 67% са съгласни,а 33 не са,принудително ли ще бъдат санирани? Ще им разбият ли входната врата и дограмата? Ако съм си купил и поставил най-скъпата и качествена дограма,трябва ли да ми я счупят,за да сложат спечелилото търга с най-ниска цена черчеве? Какво става с остъклените и усвоени тераси? Откъде толкова строители,алпинисти и техници накуп? Очеваден предизборен кьорфишек !

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 19 Февруари, 14:39

    Ако един апартамент не е съгласен, то какво следва?

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 20 Февруари, 19:17

    vsi4ko e da se priberat parite, nikade ne se kazva 4e parite sa ot evrofondove,.Osven tova se gotviat za toploizolirane, a ne za sanirane/saniraneto vklu4va ykrepvane na sgradata, instalatsii i t. n./6te oblepiat na dve na tri, 6te priberat parite..... i sled izborite ako se smeni kmeta...vinoven niama

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 20 Февруари, 19:19

    bezplaten obiad niama

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 20 Февруари, 19:26

    V metodi4eskite ukazania nikade ne pe6e za evropeiska pomo6t

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 20 Февруари, 19:33

    Хора помислете добре....Защо като има толкова много пари не се построят жилища за пострадалите и бедстващите хора от наводненията??????????????????????

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete