Петък, 3 Май 2024, 09:58

Поема за Етрополе

15 Октомври 2015, 20:10
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1787 2


Лирическата сбирка "Бяла магия" на Георги Билев е своеобразна поема за Етрополе.Авторът е посветил най-нежните си откровения на любимия град, почти във всяко стихотворение се усеща преклонението пред родното огнище , бащината стряха ,майчиния език, Георги Билев целува напоената с кръв отечествена земя, сънува хайдушкия балкан, чува песните на старите войводи и поборници за националното освобождение, вижда "белите пътеки в белиите нощи", където славослави апостола на свободата Васил Левски.
Може би без да съзнава авторът цял живот пише една просторна балада или ода за героизма, самоотвержеността, храбростта, дързостта и заедно с това милосърдието, състраданието, добротърпението, които са неотменни характеристики на българския народ.Дори когато Георги Билев ни поднася лирически етюди, в които се любува на родната природа, пак усещаме в подтекста тътена на героичното.
Малко градове в България имат такива искрени, чисти и безкористни певци и възпевачи на родната красота и хармония.Георги Билев е от тях.Трябва да го поздравим за новата му книга "Бяла магия"-своеобразна антология от по-стари и нови творби, която възпява родния етрополски край така непринудено, естествено и възторжено.

Иван Гранитски



Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 16 Октомври, 21:35

    Kude da namerim kniogata ????

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 12:42

    За съжаление тук има само 1 коментар, който е писан от неангажиран с политиката човек. Всички други са от ГЕРБ, БСП и БАСТА. Затова ще се обърна към "политиците", другите - нормалните хора, разбират и нямат нужда от нашите словесни упражнения. Какво прави впечатление на пръв поглед?
    1. И БАСТА, и ГЕРБ са много ядосани.
    2. Пътят бил републикански - смешка. Лоша услуга си били направили. Да, ама не, щом толкова ви уплашиха.
    3. Който иска, намира начини, който не - оправдания.
    4. Това, че пътят е републикански, го знаят и бебетата, защото успешно всички се прикриват зад това оправдание и години слушат само него, но няма да ви уча как е трябвало да решите проблема. Има решение! Делото на момчетата само ви напомни за задълженията ви! Но вас винаги ви е боляло от истината. Хич не я търпите.
    5. Генерале, как имате чест и морал да Ви управляват същите, от които прореваха хората в последните 8 години? Как имате очи да говорите за промяна? Къде е промяната: във фирмите, които завзеха града ни и ще продължат да го правят и при Вас; в съветниците-досегашни такива, които не се обадиха поне веднъж в Общински съвет, а сега са Ваши кандидати; защо говорите срещу Венета и Богомил, защо ги обвинявате, като Вие ги купихте, а сега къщи и коли имали?
    6. Изводът е: Вие сте едни и същи, само сританите шапки по върховете ви правят малко различни, но и това е временно, докато се намеси бате Бойко. Уплашени се втвърдихте от тази акция и сега сте готови да платите всичко, защото битката за вас е на живот и смърт.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete