Вторник, 14 Май 2024, 21:47

Покана за дискусия: четене и чужди езици в библиотека "Иван Вазов"

11 Април 2017, 09:55
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1279 3


Как четенето на литература помага на изучаването на чужди езици – този въпрос ще дискутират ученици от община Ботевград с великобританеца Макс Брийдс – основател на книжарница за английска литература в София.

Събитието е част от Маратона на четенето и се организира от библиотека Ботевград със съдействието на Миряна Захариева. По повод инициативата, книжарница ELEPHANT ще дарят на библиотеката над 300 броя чуждоезични издания.

“Завършила съм паралелка с английски език и четенето на различна литература на английски ми е помагало в ученето, а сега и за поддържането на езика. Зарадвах се на обаждането на Макс с предложение да направи дарение на книги и го помолих да направим и дискусията. Надяваме се да е полезна за гостите на библиотеката“, коментира Миряна Захариева.

Дискусията ще се проведе на 20 април от 15:00ч. и поканата е насочена към малки и големи любители на книгите и чуждите езици от Ботевград и региона.

„Отправихме специални покани до езиковите училища и паралелки в града, които откликнаха с голям интерес. Вярваме, че ще се получи приятна дискусия и ще вдъхновим повече хора да разгърнат кориците на чуждовезиковата литература“, обясни Людмила Чудомирова, гл.библиотекар.

Вход: свободен


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (3) (1)
    1. добавен от: Анонимен 11 Април, 19:53

    Четете, учете и бягайте с 200 от циганския катун ботевсело! Докато все още нечелите и неучили недоразумения не са ви въвели изходни визи! Въпрос на време е да ви въведат и входни визи за София!

    • (2) (2)
      1. добавен от: Анонимен 12 Април, 10:30

      Хайде, не сили се толкова! Сам си се изгонил и сега те е яд на целия свят.

    • (4) (0)
      2. добавен от: Анонимен 12 Април, 12:59

      Чудно защо се "изгониха сами" всички образовани и ставащи за нещо? А в катуна пристигат мангали от цялата страна, защото е рай за тях - правят каквото си искат и никой не ги закача за нищо! Както и гладни въшки от мездренско, врачанско и ловешко, готови за 500 лв заплата и майките си да продадат!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (240)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (135)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (50)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete