Събота, 27 Юли 2024, 02:54

Поредни забележителни успехи за ботевградската Спортна акробатика

11 Юни, 06:38
(5) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1844 8


На провелият се от 3 до 7 юни Държавен Индивидуален Шампионат в гр. Горна Оряховица, момичетата на Добринка Николова за пореден път демонстрираха класа, отлична подготовка и завоюваха титли във всички възрасти, в които участваха. При големите, женската тройка Радост Босилкова, Виктория Александрова и Теа Начева, в своето първо участие във възраст 8-15 години, завоюваха шампионски титли в балансовата, темповата комбинация и в многобоя. Женската двойка Божидара Илиева и Симона Иванова, които също за пръв път излизат на квадрата във възраст 9-16 години, станаха републикански вицешампиони в темпова комбинация и многобой, а за балансовата си комбинация, се окичиха с бронзови медали. Женската двойка Елена Босилкова и Теодора Кръстева (Нефтохимик-2011, гр. Бургас), спечелиха злато в темпова и смесена комбинация, и сребро за баланса си.

При малките възрастови групи, клубът участва с две индивидуални състезателки, шест женски тройки и две женски двойки. И двете индивидуалистки Лора Атанасова и Стефания Попова, преодоляха квалификациите измежду 45 претендентки и се наредиха на престижните, съответно, 5то и 6то място на финалите. Фурор предизвикаха и женските тройки във възраст 6-12 години, по-голямата част от които – новосформирани, които в първия квалификационен ден, в надпревара с близо 30 тройки, заеха първите пет места с минимални разлики помежду си: първи станаха Габриела Станковска, Весела Събева и Елица Иванова; втори – Радена Манчева, Деа Жекова, София Василева, трети – Анна-Мария Бакърджиева, Паола-Симона Антонова, Адриана Стоянова; четвърти – Диана Николова, Магда Абаджиева, Емилиана Николова, пети – Мирела Владимирова, Елена Костадинова, Христина Димитрова. За финал, по регламент, се класира само по един вид от клуб, получил най-висок резултат и тройката Габи, Веси и Елица, се пребори за шампионската титла. Дебютантките при женските двойки в същата възрастова група Васиана Станева и Стефани Стаменова, които тренират заедно само от няколко седмици, се изправиха срещу 41 вида и се класираха за финалите, на които заеха седма позиция.

Във възрастова група 8-14 години, женската тройка Крисия Иванова, Цвети Стоянова, Петра Бакържиева също се пребори за финал, на който се класира на седмо място, а малко не достигна за бронза, на новосформираната двойка, в същата възраст, Паолина Алипиева и Мадлен Дойчева, която, в надпревара с повече от 30 вида, също спечели място за финалите и остана в подножието на почетната стълбичка.

Повод за радост е и включването на Василена Рабохчийска в състава на съдийската колегия, която направи своя дебют като съдия на състезанието на малките възрастови групи.

Поздравления за невероятните момичета, за изключителната Добринка Николова, която благодари на всички родители за безценната им подкрепа във всеки един момент, за колектива на СКЧА Ботевград и за всички фенове.

Източник: balkanec.bg

Коментари (8)

  • Отговори (8) (0)
    1. добавен от: Анонимен 11 Юни, 08:26

    ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА БЛЕСТЯЩЕТЕ МОМИЧЕТА,ЗА ТЕХНИЯ УПОРИТ ТРУД И ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПЪРВЕНСТВОТО!ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ТЯХНАТА РЪКОВОДИТЕЛКА,ЗА РОДИТЕЛИТЕ НА ТЕЗИ ПРЕКРАСНИ ДЕЦА!

  • Отговори (3) (0)
    2. добавен от: Анонимен 11 Юни, 09:48

    Поздравления за децата и треньорите който бяха до тях...Велики сте!

  • Отговори (3) (0)
    3. добавен от: Анонимен 11 Юни, 10:53

    Браво!

  • Отговори (3) (0)
    4. добавен от: Анонимен 11 Юни, 11:26

    Златни момичета...Поздравления за труда ви и на треньорката също.

  • Отговори (0) (4)
    5. добавен от: Анонимен 11 Юни, 11:55

    Побийва ли ги Дода още

  • Отговори (2) (1)
    6. добавен от: Анонимен 11 Юни, 15:01

    Кметеее премия КОГА за тези дечица?

    • (0) (2)
      1. добавен от: Анонимен 11 Юни, 15:48

      НИКОГА, ТОВА Е ЗА УДОВОЛСТВИЕ, А НЕ ЗА ПАРИ НЕ КОМЕРСИАЛИЗИРАЙ НЕЩАТА .

  • Отговори (1) (0)
    7. добавен от: Анонимен 13 Юни, 00:48

    Браво на прекрасните, талантливи и красиви деца!Поздравления за акробатките и треньорите!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (48)
70% Complete
Не (167)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (15)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (43)
70% Complete
Всички са маскари. (71)
70% Complete