Четвъртък, 16 Май 2024, 21:51

Посещение от министерство на отбраната в Бов

11 Август 2012, 19:10
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 1938 0


Представители от дирекция "Управление на човешките ресурси” в Министерство на отбаната на Република България гостуваха в Гара Бов на 9 август. Те имаха възможност да се запознаят с историческото минало, забележителностите, атракциите и възможностите за прекарване на свободното си време в селището, чрез представената мултимедийна презентация в големия читалищен салон.
Посетителите научиха интересни факти за възникването на Бов, местните символи,  природните дадености и културно-историческите забележителности. След приключване на презентацията всеки от тях надникна в Неделното училище по грънчарство, библиотечния център, направи снимка на тъкачния стан в читалищното фоайе, запозна се с експонираното родословно дърво на Дядо Йоцо – едноименния герой от разказа на Иван Вазов „Дядо Йоцо гледа”.
Интерес предизвикаха ръчно изработените сувенири на бовски майстори, които са част от предлаганите изделия в новосъздадения Туристически инормационен център в читалищната сграда. За част от гостите това не беше първото посещение в община Своге. Традиционно всяко лято те избират кътче от Искърското дефиле за част от тяхната туристическа програма.
Гостите си тръгнаха от Бов с обещанието за ново посещение и провеждането на поход по Туристическа пътека „Под камико”.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (245)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete