Петък, 29 Март 2024, 16:22

Посланикът на Руската федерация в България посети град Етрополе

26 Ноември 2021, 10:28
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 812 0


На 24-ти ноември се навършиха 144 години от Освобождението град Етрополе от Османско владичество. По този повод по покана на кмета г-н Димитър Димитров, пристигна Негово превъзходителство г-жа Елеонора Митрофанова - посланик на Руската федерация в Р България, която участва в поклонението пред паметта на всички загинали етрополски и руски воини през Руско-турската освободителна война от 1877 г. – 1878 г. По традиция посланикът и екипа й бяха посрещнати пред общинската администрация с хляб и сол от деца, облечени в български носии.
На общата среща градоначалникът сподели, че историята и вярата свързват нашите два братски народа. Историческата памет на етрополци е намерила израз на признателност към загиналите за свобода в съградените девет руски паметника, увековечили безсмъртието на загиналите за Освобождението на Етрополе и на България руски воини.
От своя страна руският посланик изказа своята благодарност за топлия прием и за грижите, които община Етрополе и нейните жители полагат за опазване на паметта на руските воини, загинали по тези земи. Тя получи специален подарък от кмета – картина, изобразяваща Етрополе.
По време на визитата си посланикът посети два от деветте руски паметници, разположени в двора на църква „Св. Архангел Михаил“ и църква „Свети Георги“ в Етрополе, където отците от града отслужиха заупокойни панихиди и заедно с ръководството на общината, институции и граждани, тя поднесе цветя в памет на загиналите български и руски герои.
Община Етрополе



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete