Понеделник, 29 Април 2024, 03:58

Посланикът на САЩ – Ерик Рубин и кметът на Община Етрополе-Димитър Димитров откриха кухня и столова към ОУ" Хр.Ботев" с.Лопян

27 Май 2016, 11:18
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 3511 17


На 26 май 2016 година, в село Лопян бе открита кухня и столова към ОУ „Христо Ботев”.  По стар български обичай гостите бяха посрещнати с питка и сол.

Кухнята и столовата са по съвместен проект на Община Етрополе и Посолството на САЩ в София, който финансира по Програмата за Хуманитарна помощ на Отдела за военно сътрудничество. Хората, работещи в отдела споделят, че са искрено щастливи от факта, че тази програма е част от инструментите, с които разполагат, за да укрепват партньорството.

Официални гости на събитието бяха: Негово превъзходителство Ерик Рубин, Посланик на САЩ, Полковник Джейми Кроухърст, Военен аташе, Капитан 3ти Ранг Джош Хенсли, Заместник-началник на Отдела за Военно сътрудничество, Майор Робърт Хенкок, Офицер по двустранно сътрудничество, Майор Чарли Браун,Старши сержант Саманта Марсерон, г-н Димитър Димитров, Кмет на Община Етрополе, г-н Стефан Борисов, заместник-кмет, г-жа Росица Христова, заместник-кмет, г-н Марин Маринов, председател на Общински съвет – Етрополе, г-жа Мариана Драганска ,секретар, г-жа Росица Иванова, главен инспектор, „Просвета, Култура и Вероизповедание” , г-жа Цветелина Цакова, кмет на село Лопян, г-жа Мария Фердинандова, Директор на ОУ  „Христо Ботев“, представители на фирмата Гълф Екстрийм.

Думата бе дадена на Кмета на Община Етрополе, Димитър Димитров: „За мен е голямо удоволствие да Ви приветствам с „добре дошли” в нашата Община и по специално в това хубаво населено място – село Лопян. Искам да изразя специална благодарност към посолството, към екипа, за това, което е реализирано на наша територия. Уверявам Ви, че грижата за децата е от първостепенно значение за нас, а ОУ „Христо Ботев”, село Лопян ще продължава да развива своите традиции”.

Думата бе дадена и на Посланик Рубин: „Днес е ден като други, защото заедно отбелязваме силното партньорство между нашите две страни. За нас е изключително удовлетворение да видим плодовете на това партньорство като тази красива сграда. Като баща аз мисля, че децата са сърцето и душата на една общност  и те представляват нашето бъдеще.  От днес децата ще се радват не само на новата сграда, а й на нови мебели. Благодаря на всички, които партнираха за реализирането на проекта.

Г-жа Фердинандова, директор на ОУ „Христо Ботев”, град Етрополе сподели щастието от всичко случващо се, от радостта на децата, от това, че точно в навечерието на 155-та годишнина от началото на просветното дело в Лопян се открива сградата. „Благодаря на всички, които се трудиха и положиха толкова много усилия, за да бъде тази сграда толкова красива и уютна” допълни още директора на училището. По стар български обичай, отец Емил отслужи водосвет за здраве и успех.

В знак на уважение и признателност, г-н Димитър Димитров връчи Плакет на Община Етрополе на Посланик Рубин, с който да си спомня за нашата Община.  Подаръчни пликове на Община Етрополе бяха връчени на всички гости.
Г-жа Фердинандова връчи подаръци на г-н Рубин и г-н Димитров, които да им напомнят за училището и новата, красива сграда.  След това всички гости разгледаха новата столова.
Община Етрополе

Източник: balkanec.bg

Коментари (17)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 27 Май, 12:01

    Тия американчани сега ще изкупят сичката лопянска земя на безценица.А сичко лопянско е безценно,нали другари?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 27 Май, 12:41

    Тъпанар!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 27 Май, 14:43

    Кажи баба тенкю!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 29 Май, 12:12

    Дирят дaлaверaтa тия американци .Царе сa на тия неща .

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 29 Май, 17:05

    Явно Димитър направи всички зольовци "почетни членове" на легиона на Сорос.Дръти комунисти и соросоидисти-е това го нЕма никъде.Ами утре като дойдат руснаците,къде ще се завирате,като кравара когато дойде в България първо обеща да откъсне българите от руснаците.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 29 Май, 17:19

    Хората построиха нещо безвъзмездно и критиките започнаха. Дано да не са от лопянчани.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 29 Май, 17:31

    Та руснаците кога си ходиха?И каква е далаверата мъдрецо4?

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 29 Май, 17:33

    Хората до връткaт дaлaверaтa пък ние овцете блееме .Заслужава ме си го .Некa ни язди и е .. кой ни хване .

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 29 Май, 17:40

    Ми то овцата си блее,нали така?

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 29 Май, 18:21

    Докaто им целуваме краката ,у...те и правим чупки в кръста ще ни клaтaт как си искат .Дошъл Джо и веднага се нaтъртвaме .

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete