Четвъртък, 25 Април 2024, 15:15

Посланикът на Унгария с визита в Първо ОУ "Васил Левски" (ВИДЕО)

3 Февруари 2023, 19:15
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 404 0


Нейно Превъзходителство Текла Харангозо – извънреден и пълномощен посланик на Република Унгария в България посети град Костинброд
Визитата бе по повод изучаването на унгарски език в Първо ОУ „Васил Левски“ гр. Костинброд.
С нейно Превъзходителство г-жа Текла Харангозо бяха г-жа Сандра Мишкеди- Директор на Унгарския културен институт в Република България и г-н Симеон Варга - застъпник на българската общност в унгарския парламент.
Официалните лица бяха посрещнати от г-н Радослав Стойчев- oбластен управител на Софийска област, г-н Александър Манолов – зам.-областен на Софийска област, г-жа Росица Иванова - началник на Регионално управление на образованието - София област, г-н Александър Ненов, заедно с инж. Теодора Гогова и инж. Габриела Трайкова – зам.-кметове на община Костинброд, г-н Димитър Георгиев- Ръководител на Общински инспекторат- Костинброд и г-жа Камелия Велкова – общински съветник от Първи район на град Костинброд.
Специален гост бе съпругът на покойната учителка Ася Юричкай. Тя е първата учителка по унгарски език в Първо ОУ „Васил Левски“ и човекът запалил всички деца и учители по културата на държавата Унгария. В момента учител по унгарски език е г-жа Кристина Коп.
Директорката на Първо ОУ „Васил Левски“, г-жа Даниела Борисова, бе модератор на срещата, състояла се в началната сграда на училището в Първи район. Тя представи учениците си от 1-ви до 4-ти клас с тяхната програма на унгарски език. Всички деца, сред които гимнастички и мажоретен състав с невероятни танци, поздравиха гостите от Унгария.
След поздравите на всички официални гости завърши унгарският посланик, която за втори път посещава града и училището. Н. Пр. г-жа Харангозо изрази отличните си впечатления от децата, изучаващи унгарски език.
Тя се обърна с приветствие към присъстващите, в което посочи, че взаимоотношенията между унгарския и българския народ имат дълбоки корени и ще продължат да се развиват и занапред.
Първо ОУ „Васил Левски“ има редица мероприятия, свързани с държавата Унгария и изучаването по иновативен начин на чужд език. Едно от мероприятията в училището бе по повод 174 години от революцията и борбата за свобода, честван от унгарците на 15 март. Нашите деца участваха в конкурс за рисунки на маски на унгарски кукери.
Само преди няколко месеца децата от Първо ОУ участваха в коледно тържество в Унгарския културен институт с унгарски песни и изработиха унгарското знаме в час по ФУЧ – Унгарски език.
Учениците от групата за изучаване на унгарски език се включват в различни дейности и мероприятия – рисуване в двора на училището и в конкурси за рисунка, организирани от унгарския културен институт.




Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (184)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete