Петък, 3 Май 2024, 06:15

Постоянен арест за Понти и Каската заради обраната къща в Костинброд

12 Април, 17:19
(1) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 316 0


Окръжната прокуратура в София ръководи разследване по случай на кражба в особено големи размери, извършена от къща в град Костинброд. Престъплението е извършено през деня на 4-ти април 2024 година, когато от частен имот са отнети значителни парични средства в различни валути, включително левове, евро, британски паунди и щатски долари, както и множество златни накити, часовници и таблет.

Сумата на паричните средства достига около 180 000 лева. Разследването на случая започва с оглед на местопроизшествието, последвано от претърсвания и изземвания на място. Веществени доказателства са приобщени към делото, а е изготвена и видеотехническа експертиза на записите от камерите за видеонаблюдение.

Извършителите на престъплението са идентифицирани, като първоначално е задържан единият от тях с инициалите Н.С. на 48 години. Няколко дни по-късно, съучастникът му Н.И. на 47 години е задържан в с. Бързия, област Монтана.

От справка за съдимост е установено, че Н.С. е извършил деянието при условията на опасен рецидив, след като е бил осъден за тежко умишлено престъпление. По постановление на наблюдаващия прокурор, двамата са привлечени в качеството на обвиняеми.

Съдът по искане на Окръжната прокуратура в София взе мерки за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемите лица.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete