Петък, 26 Април 2024, 03:43

Поздравителен адрес от кмета на община Ботевград по повод Деня на българската община

12 Октомври 2021, 16:19
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 728 1


На 18 юни 1998 година делегатите на Третото общо събрание на Националното сдружение на общините решават за Ден на българската община да бъде определен 12 октомври. На тази дата през 1882 год. в брой 117 на Държавен вестник е публикуван първият Закон за общините и градското управление, който регламентира устройството и дейността на местните органи на държавната власт.

По предложение на Националното сдружение на общините в РБ (НСОРБ), на 6.10.2021г. Министерски съвет прие на свое заседание Решение, с което 12 октомври се утвърждава официално като Ден на българската община и местното самоуправление. Този акт на МС е знак за признание на стабилността и авторитета на местните власти и подчертава ролята освен на кметовете на общини като органи на изпълнителната власт и техните администрации, но и на общинските съвети, като изразител на волята на гражданите и като орган на местното самоуправление.

По повод Деня на българската община и местното самоуправление публикуваме поздравителен адрес от Кмета на Община Ботевград до Общински съвет – Ботевград, служителите на общинската администрация и работещите в общинските структури:

УВАЖАЕМИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

УВАЖАЕМИ КМЕТОВЕ И КМЕТСКИ НАМЕСТНИЦИ,

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

Отправям своите сърдечни поздравления към Вас по повод 12-ти октомври - Деня на българската община и местното самоуправление!

Оцеляло в условията на различни исторически епохи и политически режими местното самоуправление вече 139 г. е властта, която се намира най-близо до хората и най-често е в услуга на гражданите.

Използвам повода, за да изразя своята благодарност към общинските съветници за отговорното им отношение като коректив в осъществяването на местното самоуправление, към кметовете и кметските наместници за грижата и положените усилия в услуга на жителите на селата в община Ботевград, а на служителите на общинската администрация - за старанието, професионализма и усилията, които всички ежедневно полагат, за да може името на Община Ботевград да бъде синоним за качествена дейност, компетентност и коректност.

В трудните времена, свързани с извънредната епидемична обстановка, които изживяваме, сме лишени от възможността да придадем необходимата празничност на този ден, затова отправям към всички Вас пожелания за здраве, разум и вяра, че с общи усилия ще преодолеем в най-близко бъдеще изпитанията, пред които сме поставени!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (3) (0)
    1. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 18:52

    Да, трудни са времената, ама за други хора.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete