Петък, 19 Април 2024, 21:12

Поздравителен адрес от кмета на община Етрополе по случай Деня на Независимостта на България

22 Септември 2021, 08:39
(1) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 728 0


УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Приемете моите най-искрени поздравления по повод Деня на Независимостта на България.
На 22 септември 1908 г. в историческата църква “Свети Четиридесет мъченици”, в старата българска столица Велико Търново княз Фердинанд прочита Манифеста, с който обявява Независимостта на България, сбъдва се мечтата на поколения българи.
На този ден, преди 113 години страната ни отваря нова страница в своята история. С признаването на Независимостта на България от Великите сили, българското правителство вече има право да сключва договори за съюзи, военни споразумения, право на собствен митнически режим. Променя се статутът на страната в международните отношения и се дава решителна крачка към модерно развитие и национално обединение.
Ние можем да се гордеем, че в най-новата ни история обявяването на Независимостта на България е второто след Съединението от 1885 г. самостоятелно българско дело, извършено с усилията на всички българи.
Това историческо дело и днес ни кара целеустремено да съхраняваме изконните български добродетели и националната си идентичност. Затова ни е нужна мъдрост, обща цел и обща воля, че само с ясни и последователни действия, вяра и единение, всички ние можем да работим за успеха и добруването на община Етрополе и на нашата Родина.
Няма по-добър учител за един народ от историята и живота на предците му. Най-важният урок, който те ни завещаха е, че успяваме единствено, когато сме сплотени, когато имаме обща кауза и смелост да я отстояваме, гледайки напред с мисъл за бъдещето на нашите деца.
Уважаеми съграждани,
Най-сърдечно ви пожелавам здраве, благополучие и успехи!
Честит празник!

ДИМИТЪР ДИМИТРОВ
КМЕТ НА ОБЩИНА ЕТРОПОЛЕ


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete