Събота, 27 Април 2024, 21:09

Поздравителен адрес по повод Международния ден на ромите

8 Април 2013, 11:09
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 3846 0


Днешният ден е празник за ромската общност по цял свят. Осми април е обявен за Международен ден на ромите през 1992 г. Идеята, която ООН иЕвропейския съюз са подкрепили, била на Международната организация "Романо юнион".
Изборът на датата никак не е случаен. На тази дата се чества освобождаването на ромите от концентрационния лагер Аушвиц в края на Втората световна война. На 8 април 1971 г. в Лондон се провежда и Първия ромски конгрес. Целта му е да се обединят и систематизират усилията на международното ромско движение, както и да се привлече вниманието на световната общественост върху проблемите на тази малцинствена група: образование, бедност, сегрегация. На срещата са приети общи ромски химн и знаме. Химнът е песента „Джелем, джелем" на Жарко Йованович от 1969 г. Знамето изобразява синьото небе, зелената земя и червеното колело на постоянното движение.
Поздравявам всички по случай Международния ден на ромите.
Общинското ръководство в своята работа винаги се е водило от принципа на равнопоставеност на българските граждани, независимо от тяхната етническа принадлежност.
Пожелавам Ви здраве, благоденствие и късмет. Нека с толерантност и уважение един към друг, независимо от етническата ни вяра и принадлежност полагаме усилия и работим за просперитета на Община Етрополе.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
ИНЖ. БОГОМИЛ ГЕОРГИЕВ
Кмет на Община Етрополе

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete