Неделя, 5 Май 2024, 12:45

Позиция на Младежкото обединение на БСП-София област

8 Май 2015, 13:21
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1301 1


Дo Инж. Красимир Андреев, и. д. Кмет на Община Ботевград

Уважаеми г-н Андреев,

Във връзка със сигнал, подаден до нашата организация от жители на вилна зона Зелин, касаещ липсата на асфалтово покритие на част от уличната мрежа, след полагането на нова канализация, бихме искали да Ви напомним, че:
Вече почти 4 години част от уличната мрежа на вилна зона Зелин стои неасфалтирана. Хората се чувстват безпомощни и вече незнаят към кого да се обърнат. На 04.03.2015 г. има входирана подписка и молба с изх. № 192 / 04.03.2015 г., с която отново алармират за този проблем. До този момент отговор от страна на общинската администрация няма.
Улица 19 е една от улиците със сменена канализационна тръба през месец юли 2011 г. Разбита до неузнаваемост, тя чака асфалтиране. Моментното състояние на улицата, сле като повече от 3 години чака да бъде асфалтирана, е потресаващо. Дупки дълбоки над 20 см., а на места и шахти, които не могат да изпълняват предназначението си.
Г-н Андреев,
На тази улица живеят хора! Те са изградили там своя дом и като всички нас плащат местни данъци и такси. Плащат си ги въпреки,че нямат нормална улица и отиването на работа за тях е по-скоро рисково, отколкото нормално. Липсата на контейнери за смет е принудила жителите да закупят със собствени средства такъв, който собственоръчно изнасят вън на пътя, тъй като камионът, обслужващ събирането на смет в квартала, не може да влезе по разбитата улица.
В началото на февруари кметът на община Ботевград Георги Георгиев обяви, че 1 700 000 са осигурени за довършване на канализацията и възстановяване на 25 улици във в.з.Зелин. Защо тогава тези улици стоят разкопани? В същото време на 31.10.2014 година градоначалникът казва,че има поне 15 асфалтирани улици на Зелин и че преди това по тях не е имало асфалт. Значи тази е една от 10 –те неасфалтирани,странно защо?
Хората които живеят там ни увериха , че специално улица 19 е била с асфалт преди да бъде разкопана. Тези хора са загубили вярата,че улицата им някога ще бъде асфалтирана.
Общината отговаря за изграждането и поддръжката улиците и пътната мрежа на територията си. Искренно се надяваме ,че когато граждани внасят подписка и питане в общинската администрация, то те ще бъдат разгледани, обсъдени ще има обратна връзка.
Общинската администрация трябва да работи в полза на хората и да им съдейства при възникнали проблеми.
Вярваме, че ще проявите далновидност и в най-скоро време ще разгледате въпроса, който повдигаме и проблемите на хората в Зелин ще бъдат разрешени!
 
МО в БСП София област


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 8 Май, 21:37

    Никол,да ти удара едно рамо,че ти бая си го закръшила-сиромашката.Ама си вироглава и не слушаш

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (214)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete