Неделя, 19 Май 2024, 05:46

Практическите състезания в ТПГ "Ст. Панчев" продължават

21 Март 2015, 11:11
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1364 1


Отборното състезание „Най-добър автомонтьор” от започналия вчера Регионален кръг на националното състезание “Най-добър автомонтьор и водач на моторно превозно средство” започна днес от 9.00ч. Участниците от 7 отбора на професионални гимназии от Северозападна България (Ботевград, Етрополе, Враца, Лом, Видин,Сливница, Монтана и Владимирово) мерят знания и умения в изпълнението на практически задания в 4 Работни поста. На всеки пост преминават всичките отбори, като накрая те се оценяват за време и прецизност. Преди старта на практическите задания, на отборите бяха дадени инструкции, как да работят с машините и уредите. Всеки един от четиримата състезатели в отбор взе участие в състезанието.

На Работно място 1 темата е „Колела и гуми”. Тук учениците трябваше да извършат демонтаж и монтаж на автомобилна гума с гумомонтажна машина, да се направи баланс на автомобилното колело, като се отчетат параметрите на гумата и данните се запишат в таблица. По регламент времето за изпълнение на заданието бе 20 минути.
 
На Работно място 2 участниците имаха за задача да извършат диагностика на двигател. За целта те трябваше да открият и отстранят симулирани неизаправности на дизелов автомобил Опел Астра (2006) и да направят тест на различни модули и устройства.
В заданието учениците се състезаваха в рамките на 15 минути да проверят регистрираните грешки с диагностичен уред, производство на Италия, да сверяват с приложената техническа документация, да отстраняват неизправността и т.н.

На Работно място 3 състезателите трябваше да определят състава на отработените газове и анализ на резултатите. В заданието се изисква да се измери и да се анализират вредните емисии на автомобил Опел Астра (без катализатор). Времето за изпълнение бе 15 минути.

На работно място 4 отборите извършиха проверка на осветителната система и регулиране на фаровете със специален уред, производство на италианска фирма. Заданието изискваше проверка на къси и дълги светлини, измерване състоянието на акумулатора, центроване на стенда към автомобил и отстраняване на неизправностите.Времето за изпълнение на заданието бе 20 минути.
 
След приключване на отборното състезание, започва индивидуалното състезание от 11.30ч.В 13.30 ч ще бъдат обявени победителите в днешната надпревара, както и обявяване на окончателните резултати от двудневния кръг на състезанието. Победителите отиват на националното състезание. 


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (249)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete