Всяко качествено вино ще трябва да разполага и със специален 18-цифрен номер, който гарантира произхода му. Първите 11 цифри ще са код, по който може да се проследи откъде е гроздето, използвано при производство. От дванадесета до петнадесета цифра ще показват годината на реколтата, а от шестнадесета до осемнадесета ще бъде поредният номер на вписване в районната лозаро-винарска камара.
За да може една напитка да се нарече вино, тя не трябва да съдържа добавена вода и захар, предвижда още проектоправилникът. Забранена е повторната ферментация на джибрите. Въвежда се и лимит на количеството серен диоксид. В червеното вино той не трябва да надвишава 150, а при бялото и розето- 200 мг на литър. Всички производители на грозде пък ще бъдат вписани в регистър. В него ще са описани сортовете лозя, местоположението и годината на засаждането им.
Публикувано на 28.04.2024г. 20:03 | Дава под-наем
Публикувано на 28.04.2024г. 16:07 | Купува
Публикувано на 26.04.2024г. 11:29 | Дава под-наем
Публикувано на 24.04.2024г. 11:12 | Дава под-наем
Публикувано на 22.04.2024г. 20:27 | Дава под-наем
Публикувано на 29.04.2024г. 07:51 | Предлага
Публикувано на 26.04.2024г. 04:28 | Предлага
Публикувано на 25.04.2024г. 13:55 | Предлага
Публикувано на 25.04.2024г. 06:14 | Предлага
Публикувано на 24.04.2024г. 10:54 | Предлага
Публикувано на 5.03.2024г. 12:35 | Продава
Публикувано на 11.02.2024г. 17:30 | Продава
Публикувано на 11.02.2024г. 07:29 | Продава
Публикувано на 2.10.2023г. 07:54 | Продава
Публикувано на 14.09.2023г. 08:24 | Продава
Няма добавени коментари