Четвъртък, 16 Май 2024, 12:02

Правителството отпусна близо 1 млн. лева на Община Елин Пелин

22 Ноември 2019, 22:17
(0) (1)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 3165 5


Със свое постановление Министерският съвет одобри допълнителни разходи за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия. Общата стойност на разпределената сума е малко над 24 млн. лева. Парите са от резерва в Бюджета за 2019г. за непредвидени или неотложни разходи. Около 1 млн. лева от отпуснатите средства ще отидат в община Елин Пелин. 560 000 лева са за проектиране и изпълнение на дейности за почистване и укрепване на речното корита на р. Стара река в границата на село Голема Раковица. Още 374 413 лева пък ще отидат за аварийно-възстановителни работи по почистването и укрепването на речното корито на р. Габра в с. Караполци.

Припомняме Ви, че преди две години държавата отново отпусна 1 млн. лева на община Елин Пелин, но за ремонт на общинските пътища. Тогава администрацията изпита сериозни трудности при усвояването на парите и след редица обжалвания на обществената поръчка до асфалтиране се стигна едва след 18 месеца.


*Снимката е от преливането на реката през юни 2018г.



Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (11) (3)
    1. добавен от: Анонимен 23 Ноември, 06:56

    Не е нужно да се сервилничи, но добрите отношения с Правителството са важни. За никого не е тайна, че Правителството заделя десетки милиона, които разпределя "на калпак" в края на годината из Общините. Не искам да ровя стари рани, но трите милиона лева, които не получи Ботевград за пречиствателната станция, бяха осигурени. Не можеш да "накривиш шапката на Правителството". Принципите са си принципи, ината си е инат. Интересите на града са си интереси и много зависят от гъвкавостта на местното ръководство. А построеното остава и се ползва от всички. И с това не давам индулгенция на Георгиев. Разпределението на държавни и Европейски пари е толкова корумпирана, че не може да остави никого чист. Така е и в Европа. И ако някой си мисли, че ще промени системата, вярва в Комунизма или Дядо Коледа.

  • Отговори (2) (6)
    2. добавен от: Анонимен 23 Ноември, 12:34

    Това го видях и на страницата на депутата Васил Цветков от Елин пелин

  • Отговори (1) (0)
    3. добавен от: Аз 23 Ноември, 14:49

    А няма ли да възтановят кратерите които местнота В и К оставят след непрестанните им авариини ремонти.

  • Отговори (1) (0)
    4. добавен от: Александрова 23 Ноември, 15:27

    А река Лесновска?

  • Отговори (1) (0)
    5. добавен от: Тя: 24 Ноември, 21:40

    Срещу СОУ Васил Левски също има кратери и като завали дъжд не можеш да минеш по улицата ,а Няма ит тротоари ,но какво от това ....важно е да се Акцентира на центъра .....

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (243)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (136)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete