Петък, 29 Март 2024, 16:29

Право на отговор

11 Ноември 2022, 14:11
(1) (1)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1160 12


„Ние сме против отдаване на публична собственост на крайно ниски цени“



от Владимир Александров и Боряна Керемидска, общински съветници от Българска социалистическа партия, по повод публикация на сайта на Община Етрополе от 09.11.2022 г. със заглавие: „Общински съвет Етрополе проведе своето тридесет и седмо заседание. Общинските съветници от ПП БСП Владимир Александров и Боряна Керемидска демонстративно напуснаха залата“

Уважаеми съграждани,
За да може гражданите и медиите да имат активна роля в обществото, властите трябва да им предоставят точна информация, без да се скриват или изопачават факти.
В информация, публикувана на 09.11.2022 г. на сайта на Община Етрополе (http://etropole.bg/news/view/id/3125) със заглавие: „Общински съвет Етрополе проведе своето тридесет и седмо заседание. Общинските съветници от ПП БСП Владимир Александров и Боряна Керемидска демонстративно напуснаха залата“ фактите са представени едностранчиво, с което се лишават гражданите от правото им да получат обективна информация.
Истината винаги има много страни и именно затова възможността да се чуят различните гледни точки е ценна. Гражданите на Община Етрополе трябва да знаят истината и да научат коректните факти и обстоятелства относно причините за „демонстративното“ ни напускане на заседанието. А те са:
• Ние категорично отхвърляме предложението, внесено от Кмета на община Етрополе Димитър Димитров, поради предложената изключително ниска месечна наемна цена за обект „Кухня“ в размер на 135 лв., или по 0.50 лв. за 270 кв. м.!?. Като имаме предвид, че става въпрос за дългосрочен наем от 10 години, каквото беше предложението, ние поставихме въпроса за отговорното стопанисване на публичния ресурс.

• „Демонстративното“ ни напускане на заседанието беше провокирано от това, че става практика да се предлагат и приемат незаконосъобразни решения от страна на съветниците от мнозинството в ОбС - Етрополе.

• Без да подложи на гласуване отмяна на основното предложение за решение, без да е формулирано ясно, със съответните законови основания, председателят на Общински съвет – Етрополе, г-н Христо Андреев, предложи на общинските съветници да вземат решение „да бъде удължен Договора за наем с настоящия наемател до края на учебната 2022-2023 година.“ Това се случва, въпреки че няма отговор на въпросите: кой е наемател и страна ли е по договора Общинският съвет – Етрополе ?!/.


• Публикацията, посочена по-горе, създава възможност да се правят необосновани внушения, че с неподкрепа на предложението е било застрашено изхранването на децата в „ученическата трапезария“. Това не отговоря на истината! По време на дискусията на заседанието на ОбС стана ясно, че изхранването на децата е извън този договор за наем. То се възлага отделно, чрез обществена поръчка, което е потвърдено и от директора на СУ „Христо Ясенов“.

Уважаеми съграждани,

Действията ни изцяло са продиктувани в защита на справедливото, без наличие на интереси, управление и разпореждане с общинската собственост. Бихме искали да Ви уверим, че ще продължим да работим за развитието на Община Етрополе и да изпълняваме правомощията си прозрачно, честно и отговорно.

С уважение:
Общински съветници от БСП:

Владимир Александров
Боряна Керемидска



Източник: balkanec.bg

Коментари (12)

  • Отговори (12) (0)
    1. добавен от: Анонимен 11 Ноември, 19:55

    Това добре, а кога най-сетне ще отворите басейна в училището. Смешно и срамно е да са хвърлени пари за ремонт на вятъра. Ми няма само в нашата община басейн, щом другите могат да работят, защо нашия не може!!!!!!

  • Отговори (5) (0)
    2. добавен от: Анонимен 12 Ноември, 16:07

    Ниските цени на наемите са ниски, за всички наематели в общината

    • (4) (1)
      1. добавен от: Анонимен 12 Ноември, 23:01

      Наемите са ниски само за своите хора,престанете да лъжете,1000 и нагоре на месец е едно а 0.50 е съвсем друго.

  • Отговори (8) (0)
    3. добавен от: Анонимен 12 Ноември, 16:10

    Започва се! - нека предизборната кампания започне, сега! И до този момент цените на наемите бяха ниски, но изборите бяха далече ....

    • (4) (1)
      1. добавен от: Анонимен 13 Ноември, 09:26

      Наредбите са еднакви за всички, независимо от политическата и социална принадлежност. Има си регламентирани такси и се работи по тях. Друг е въпросът, че трябва да се актуализират, за което управляващите едва ли имат нещо против, тъй като това ще са повече средства в общинската хазна

  • 4.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (7) (0)
    5. добавен от: Анонимен 13 Ноември, 09:45

    Аз не знам не се ли събират общинските съветници предварително, преди всяка сесия и не коментират ли точките от дневния ред!? Не може ли тогава да се обсъждат, променят и вземат адекватни решения!? Какви са тези циркове и демонстрации!!? Ние сме ви изпратили там да ни представлявате и да работите за всички нас, а не за собствени облаги, индивидуални и демонстративни изяви, скандали и мерене на....! Общинският съвет трябва да е единен и да работи за благото на хората. Явно в този общински съвет има хора, които се смятат за по-различни, по-велики, по- благосъстоятелни и са решили да събират всяка сесия!

    • (4) (0)
      1. добавен от: Анонимен 13 Ноември, 10:18

      Събират се, ама цирка са объркалиии цирка

  • Отговори (0) (3)
    6. добавен от: Анонимен 13 Ноември, 09:47

    СЪБОТИРАТ

  • Отговори (1) (1)
    7. добавен от: Анонимен 14 Ноември, 10:47

    Идват избори и цирка започна :)

  • Отговори (4) (1)
    8. добавен от: Анонимен 14 Ноември, 12:00

    Браво на Владо и Боряна, но не сте ли много закъснели вие отдавна сте общински съветници, с този рев за наема не оставали скрита по голямата кражба с която така наречената "Кухня" братовчеда Таньо повече от десетилетие си продава пумиите на деца, пенсионери, училища, болници и т. н. Затова другари социалисти вземете се вече по на сериозно........ Наближават избори.

  • Отговори (3) (0)
    9. добавен от: Анонимен 16 Ноември, 08:37

    Има една стара българска поговорка която гласи- " Да би заседанията онлайн предавало, не би нужда от право на отговор имало!". Не удобно, обаче, да се знае всичко от раята.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete