Четвъртък, 2 Май 2024, 17:53

Празничен Ден на отворените врати в ПГТМ "Хр.Ботев"

24 Април 2019, 12:28
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1936 3


Ден на отворените врати се провежда днес в ПГТМ”Хр.Ботев” Ботевград. Той бе открит с празнична Великденска музикално-поетична програма, подготвена от учениците на учебното заведение.

Приветствие към всички седмокласници и техните учители от основните училища на територията на община Ботевград, както и към възпитаниците и учителите на ПГТМ „Хр,Ботев” отправи директорът Иван Николов. Той подчерта, че професионалното образование в страната вече е на дневен ред. „Не е тайна за никого, че на глава от населението на Ботевград се пада най-много от отрасъла електроника, в сравнение с останалите градове в България. По този повод от предстоящата нова учебна година откриваме отново паралелка „Промишлена електроника”, заяви Николов. Освен тази специалност в професионалната гимназия ще бъде осъществен прием и по специалността газова техника, добави директорът. По думите му традиционно ще се приемат ученици в „Автотранспортна техника”, „Бизнес администрация” , „Компютърни системи и технологии”.

От новата учебна година ПГТМ „Хр. Ботев”, със заповед на Началник на Районното управление по образование Росица Иванова, е избрано за училище – гнездо. освен документите за кандидатстване , учениците ще трябва да носят медицинско свидетелство от личните си лекари, припомни Николов.
Своето обръщение той завърши с една древна китайска мъдрост – „Ако мислиш за един ден напред – вземи си храна. Ако мислиш една година напред- посади дърво. Ако мислиш 100 години напред- образовай децата си!”.

В пъстрата музикална програма участваха талантливите ученици към клуб „Хороводец”, с ръководител Нина Петкова, Духовата младежка музика към училището с ръководител Дейвид Христов. В навечерието на най-светлия християнски празник Великден, денят на отворените врати бе открит по вълнуващ и нестандартен начин, който отвори сърцата на присъстващите млади хора към веселие и безброй усмивки.

Много настроение в слънчевия априлски ден създаде водещият на тържеството – известният из пълнител на естрадна и българска народна музика Сунай Чалъков.

След програмата всички гости на училището – седмокласниците и техните учители, имаха възможност да посетят всички кабинети и лаборатории.


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (4) (2)
    1. добавен от: Анонимен 24 Април, 13:49

    Проблема с поговорката е учи ВИФ и карай с далаверката и след година нови конкурси за директори и да се въведе 4 годишен мандат.

  • Отговори (5) (0)
    2. добавен от: Анонимен 24 Април, 14:02

    СУнай Чалъков, не Сонай.

  • Отговори (3) (0)
    3. добавен от: Анонимен 24 Април, 22:57

    С тоз певец всичкото братчет ще дойде у техникума. :)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (60)
70% Complete