Сряда, 19 Януари 2022, 21:06

Празнични изпълнения на Общински духов оркестър - Ботевград

7 Декември 2021, 18:54
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 994 0


Днес Общински духов оркестър - Ботевград зарадва ботевградчани с няколко коледни изпълнения.
Кратката програма започна в 17:30 ч. на площад "Освобождение".

Това бе първата от празничните инициативи, които Община Ботевград и НЧ "Христо Ботев 1884" организират по случай Бъдни вечер и Рождество Христово.

Програмата включва благотворителната инициатива „Сподели Коледа“ в подкрепа на най – нуждаещите се наши съграждани. Кутията за дарения ще остане на партерния етаж в Общинска администрация от 1-ви до 17-ти декември.

Празнично настроение ще цари в града отново на 9-ти декември с коледните изпълнения на открито на Общински духов оркестър – Ботевград от 17:30 ч.

„Коледна магия“ – приказки и песни пред камината. Ботевградски общественици ще четат детски приказки във фоайето на НЧ „Христо Ботев 1884“, а деца – самодейци, под акомпанимента на Силвия Младенска, ще пеят коледни песни за малки и големи на 13-ти, 14-ти и 15-ти декември от 17:45 ч.

Концерт – спектакъл на Общински духов оркестър – Ботевград „Веселата стълбица с коледни мотиви“ за децата от 1-ви до 4-ти клас ще се проведе в големия салон на читалището на 16-ти декември.

Библиотека „Иван Вазов“ ще представи с презентация български автори, по чиито стихове са създадени коледни детски песнички на 20-ти декември от 17:45 ч. Деца – самодейци ще изпеят заедно с публиката най – известните от тях.

Читалищен концерт „Споделено с приятели…“ ще зарадва жителите и гостите на града на 22-ри декември от 19:00 ч. В него участие ще вземат гост – изпълнителите: Невен Петрова, Габриела Партовска и Марин Христов – Христе. Билети за концерта ще се продават на касата на читалището.

По време на празничните дни в таблата по проект „Хетеротопии“ на пл. „Саранск“ ще бъдат подредени репродукции на художничката Дея Вълчева – „Коледна приказка зад стъклото“.

Децата от детските градини в общината пожелават светли празници на всички със своите коледни рисунки, които ще бъдат подредени в таблата по проект „Хетеротопии“ на бул. „Трети март“. Тяхното творчество ще бъде презентирано и в сградата на Община Ботевград, НЧ „Христо Ботев1884“, МБАЛ – Ботевград и Туристически информационен център – Ботевград.

На витрината на читалището ежедневно в делничните дни ще бъдат прожектирани коледни клипове „Изненада…“.

Събитията ще се проведат съгласно въведените противоепидемични мерки!


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (16)

Смятате ли, че днес България е независима държава?

Анкета » коментари (16)

Смятате ли, че днес България е независима държава?

отговори
Да, напълно независима е (73)
70% Complete
Не, не е независима (1140)
70% Complete
Частично независима е (150)
70% Complete
Нямам мнение по въпроса (57)
70% Complete