Понеделник, 20 Май 2024, 20:49

Празник на община Пирдоп

8 Август 2016, 13:06
(0) (0)
Средногорие - Новини
Прочетена: 2478 0


През уикенда в община Пирдоп отбелязаха своя празник. Официални гости на кмета Ангел Геров бяха народният представител от БСП лява България Георги Свиленски, областният управител на Софийска област Росица Иванова, делегация от побратимения руски град Егоревск, председателят на областната структура на БСП Александър Манолов, кметовете на Чавдар и Златица, както и административния директор на „Елаците-Мед” АД – София Торолова. На честването присъстваха и много общински съветници, училищни директори и представители на бизнеса.

За пръв път от много години празникът започна с тържествена света литургия, отслужена лично от Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил в Еленската базилика, който благослови гостите на честването.

Здраве, благополучие, щастие, доброта и успехи пожела на съгражданите си кметът на община Пирдоп Ангел Геров в своето приветствие.
Служителите от общинската администрация се грижеха за гостите на празника, облечени в зелени фланелки с герба и името на общината. За най-малките гости на тържеството младежите от Сдружение "Утро за мечтатели" организираха различни забавни игри и занимания. По време на празничното честване бяха наградени и победителите от конкурса за рисунка на тема „Символите на град Пирдоп“, организиран от община Пирдоп в края на месец юни. Поканени за участие в него бяха всички ученици от паралелки с профил „Изкуства“ в СОУ „Саво Савов“.

Своите танцови поздравления към гостите на празника поднесоха и детските танцови състави към читалище "Напредък"-град Пирдоп и читалище „Светлина”-с. Душанци, демонстрирайки майсторските си умения в изпълненията на народни хора.
По случай своя празник, община Пирдоп получи поздравителни адреси от името на премиера Бойко Борисов, председателя на БСП Корнелия Нинова, кметове на общини от Софийска област, ръководители на предприятия от региона, председателя на Синдиката на българските учители - д.ик.н. Янка Такева, ръководители на различни учреждения.


Източник: сн. Николай Милчев, Областна администрация

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (258)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (141)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (54)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (72)
70% Complete