Понеделник, 6 Май 2024, 09:12

Предложение от общинските съветници в община Етрополе

17 Август 2012, 00:33
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 4674 7


ДО
ПРЕДСЕДАТЕЛЯ
НА ОбС ГРАД ЕТРОПОЛЕ
Г-Н ХРИСТО АНДРЕЕВ


П Р Е Д Л О Ж Е Н И Е от общинските  съветници от Общински съвет Етрополе

    УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕДСЕДАТЕЛ,

    Към нас като общински съветници се обърнаха много граждани с  оплаквания от задушлива миризма, предизвикваща дразнене на гърлото, сълзене и задух. След проведена среща с представители на Storm Green Energy, която е фирмата-изпълнител за доставката и монтирането на оборудването на електроцентралата в Етрополе се установи, че източника на емисии е именно тази електроцентрала собственост на „Грийн форест проджект” АД.
    В тази връзка, предлагаме на основание на чл.19, ал.2 от Закона на чистотата на атмосферния въздух и в изпълнение на чл.21, ал.1, т.13 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, Общински съвет Етрополе да вземе следното  

Р Е Ш Е Н И Е:

I. На основание чл.28, ал.1, т.1 от Закона за чистотата на атмосферния въздух и във връзка с чл.28, ал.1, т.2 от Закона за чистотата на атмосферния въздух възлага на Кмета на община Етрополе в срок от 3 дни да издаде на основание чл.28, ал.1, т.2 Заповед за спиране на електроцентрала, собственост на „Грийн форест Проджект” АД на територията на община Етрополе до отстраняване на причините за обгазяване на град Етрополе.
II. На основание Закона за опазване на околната среда и във връзка с реализираното обгазяване на гр.Етрополе, да се оведоми Министъра на околната среда, който да задължи инвеститорът на електроцентралата да проведе процедура по Оценка на Въздействието на Околната Среда.   
III. Да бъде сезирана Окръжна прокуратура София за проверка начина за въвеждане в експлоатация на електроцентралата без да е доказано, че обекта е безвреден за населението и околната среда.
   
С уважение:
Общински съветници                       
                            Боряна Керемидска……………..
                            Николай Билев……………….....
                            Владимир Александров………..
                            Пенко Нинов…………………....
                            Милчо Цацов...............................

Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: ! 17 Август, 07:45

    Имаме 5 общински съветници които са що годе със света!!!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 17 Август, 08:17

    Другите са лизачи, няма как, хората от ГЕРБ немогат да си изкажат мнението.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 17 Август, 08:18

    Така си мислите! Предлагат предложения, които са нереализуеми. Кмета няма правомощия да спира заводи. Бях на сесията и видях за какво става на въпрос. Напротив Герчев предложи да направят комисия и то не на квотен принцип (т.е. най-много от ГЕРБ), а по 2-ма представители на всяка партия и 2-ма активни граждани, а Милчо Цацов, като най-компетентен, да е Председател. БСП се отказаха да участват и гласуваха против - поставиха егото си преди интереса на хората, въпреки че знаят, че са малцинство и Линко им каза, че от ГЕРБ няма да подкрепят незаконосъобразно предложение. С това не постигнаха нищо, само избягаха от отговорност да участват в Комисията, която да осъществи проверката. Жалко е да използвате страха на хората за предизборни цели. Видяхме ви и вас колко струвате.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 17 Август, 08:31

    Абе хора, ако така се спират заводи, тодор доков да го е затворил богомил георгиев още с избирането си......защо цацов не затвори тодор доков по реда по които сега иска георгиев да затвори централата

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 17 Август, 08:38

    ТИя от БСП са мишоци.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 17 Август, 09:22

    И аз бях на сесията, но не разбрах какво ще прави тази комисия освен това, че ще посети завода. Всички са мишоци.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 17 Август, 09:33

    Сами написахте че, теца е спрян значи са много реални БРАВООО значи има разумни хора в теца и знаят какви биха били проблемите ако продължат да работят по този начин без да въведат предприятието си във определени нормативи. Това е единствения ТЕЦ в България без Оценка на Въздействието на Околната Среда ОВОС това е голямото нарушение след като "ДЪРЖАВНИТЕ ОРГАНИ" са си затворили очите за какви КОМИСИИ предлагате и пишите Вие. За номер-3 може да ходиш да се редиш на банкомата общината ще превежда заплати Може да са те наградили с ЦЕЛЕВА НАГРАДА специално от Б.Б. те имат нужда от ограничени хора като теб за това награда ще е уникална срещу 50лв получаваш безплатно обгазяване за 20години за теб и цялото ти семейство...... АРЕ' със ЗДРАВЕ....

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (63)
70% Complete