Четвъртък, 16 Май 2024, 08:45

Председателят на партия „Справедлива Русия” с приятелски поздрав към 49 конгрес на БСП

9 Май 2016, 15:09
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1126 2


От името на председателя на партия „Справедлива Русия” Сергей Миронов, депутатът от руската Дума и партия "Справедлива Русия" Александър Тарнавский отправи поздравително слово на руски език към досегашния председател на БСП Михаил Миков и делегатите на 49 конгрес на партията. Словото му бе възприето много емоционално от всички присъстващи. В навечерието на Деня на победата и Деня на Европа това бе знак за значимостта на доборсъседските взимоотношения меджу двете страни. Делегатите на конгреса от община Ботевград оповестиха писмото на Миронов по повод днешния исторически ден, белязал историята не само на страната ни, но и на света – 71 години от победата на Съветския съюз във Втората световна война.
Публикуваме текста, който местната структура на БСП предостави в превод:
 
Уважаеми господин Миков!
Уважаеми делегати  на конгреса!
От името на политическа партия СПРАВЕДЛИВА РУСИЯ и лично от  мое име   Ви поздравявам  с началото на работата на  49-ия Конгрес  на БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ! 

Конгреса на българските социалисти се провежда в  навечерието  на 125 –та годишнина на партията, която  много  години  се явява  една от  водещите политически сили в България. Представителите  на БСП нееднократно са заемали висши държавни длъжности, оглавявали са ключови министерства в правителството  на Републиката.

От редовете на БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ  са излезли известни политически дейци, които  днес оглавяват такива авторитетни международни структури като Партията на  европейските социалисти и ЮНЕСКО.

Съхранявайки твърда привързаност към прогресивната идеология на социализма,  двете  наши партии  споделят  и защитават  принципите за свободата, справедливостта и солидарността. Ние сме горди  със своята принадлежност към голямото социалистическо семейство – със своето пълноправно членство в международното движение на  СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ ИНТЕРНАЦИОНАЛ.  Ние  заедно можем и трябва да положим  всички усилия за създаване на необходими условия за  по- безопасно , устойчиво и справедливо развитие на нашите страни, на цяла Европа  и света като цяло.

22 април 2016г. е  знаменателен ден за нашите приятелски партии- за първи път  на Партията  СПРАВЕДЛИВА РУСИЯ и БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ се подписа договор за сътрудничество. Това събитие трябва да заздрави отношенията на дружба, добросъседство и взаимно разбиране  между нашите братски народи и ние се надяваме , че ще спомага развитието на стратегическо партньорство между Русия и България.

Руският и българският народи са неразделно свързани с обща история , дълбока духовност и култура. Наш дълг е да запазим всичко това в умовете и сърцата  на  бъдещите руски и български поколения.

Желая ви  успешно изпълняване на поставените от конгреса задачи, консолидация на всички леви сили в страната  в борбата  за процъфтяваща България, начело със силна социалистическа партия!
 
С братски поздрав 
С.М. Миронов

Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 9 Май, 21:13

    А партия "Най-справедлива Северна Корея" кога ще прати по-здрав?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Пол 10 Май, 14:14

    Другарите милионери начело с "DUKS" Курнелия ще спасяват България. Господ да ни е на помощ.26г.сме им. Сърбали попарата......

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (243)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (136)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete